İlk defa genel seçimlere partisinin başında katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta önce MYK"yı toplayacak, ardından Parti Meclisi"nde (PM) milletvekili listesine son şekli verecek. Kulislerinden sızan bilgiye göre, Meclis"te 101 sandalyesi bulunan CHP"de milletvekillerinin yaklaşık yüzde 70"i yenilenecek.

-KILIÇDAROĞLU"NUN İLK SINAVI-

Mayıs ayında yapılan kurultayda partinin başına geçen Kılıçdaroğlu"nun, CHP Genel Başkanı olarak gireceği ilk seçim olacak. 12 Haziran"da yapılacak seçimler Kılıçdaroğlu"nun ilk seçimi olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.

-ÖNCE MYK, ARDINDAN PM-

CHP Genel Başkanı, 11 Nisan"da listeleri YSK"ya teslim etmeden önce önümüzdeki hafta önce MYK"yı toplayacak. Ardından 9 Nisan Cumartesi ya da 10 Nisan Pazar günü de Parti Meclisi"ni toplayacak. Bu arada PM"nin iki gün sürebileceği de ifade ediliyor.

-MİLLETVEKİLLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ YENİLENECEK-

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre milletvekillerinin büyük bir bölümü yenilenecek. CHP"nin 101 milletvekili bulunuyor. Edinilen bilgiye göre 30 dolayında milletvekili listede seçilebilecek yerlere konulacak, diğerleri ise ya listeye giremeyecek ya da listede son sıralarda yer alacak.

-BAYKAL VE SAV LİSTEDE-

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Önder Sav"ın listede bulunmalarına kesin gözüyle bakılıyor. CHP Genel Başkanı"nın, Antalya sıralamasını Baykal"a bırakacağı ya da birlikte yapacakları ifade ediliyor. Baykal ve Sav"ın listede yer alacağı, ancak yakın kurmayların liste dışı kalacağı da kulislerde konuşuluyor.

-İSTANBUL REVAÇTA-

Bu arda CHP"de en gözde bölge İstanbul. Aday adayları ve mevcut milletvekilleri İstanbul ve Ankara"dan aday olmak istiyor. Bazı milletvekillerinin de şu anki seçim bölgeleri yerine İstanbul"dan aday olmak için başvurdukları da belirtiliyor.