Yunanistan Ulaştırma Bakanı Dimitris Reppas, "Yunanistan'da ekonomik krizin aşılmasına yönelik daha güçlü siyasi kararlar alınabilmesi için, Parlamentodaki milletvekili sayısının azaltılması gerektiğini" söyledi.

Reppas, Atina'da yayımlanan Elefterotiya gazetesine verdiği demecinde, hükümetin ekonomik krizin aşılmasına yönelik kararlarına iktidardaki PASOK içindeki tepkilerle ilgili sorular üzerine, "Bu konuda karşılaşılan siyasi krizin aşılması için, milletvekillerine onurlu bir yaşam düzeyi sağlayarak, sayılarının 300'den 200'e düşürülmesi" önerisinde bulundu.

"Demokrasinin olumlu parametrelerinden birinin de 'güçlü parti' kavramı" olduğunu ifade eden Reppas, "Büyük değişiklikler böylelikle ortaya çıkar. Bu çerçevede, önerilen yeni seçim yasasının, milletvekili sayısının 200'e düşürülmesiyle paralel olarak desteklenmeye değer olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Reppas, "Farklı görüşlere saygı gösterilmesi gerektiğini ancak, kendilerini riske atarak halk tarafından beğenilmeyen kararlar alan milletvekillerinin 'kötüler' olarak diğerlerinden ayrıştırılmalarının da haksızlık" olduğunu savunarak, "İzlediğimiz ekonomi politikası toplu bir politikadır ve hepimiz Maliye Bakanı ile dayanışma halindeyiz" diye konuştu.