Danışman ve sekreterle çalışmalarını sürdüren milletvekillerinin Ekim ayında görevlendirecekleri üçüncü eleman "milletvekili yardımcısı-yardımcı personel" olarakisimlendirildi. Milletvekilleri, yardımcılarını istedikleri işte kullanabilecekler. Star'ınhaberine göre, lise mezunu olacak milletvekili yardımcıları 2 bin, üniversite mezunları 2 bin 300 TL maaş alacak. Tüm masrafları Meclis'e ait olan milletvekiliyardımcılarını milletvekilleri isterse seçim bölgesinde de görevlendirebilecek. 

YARDIMCI SEÇİM BÖLGESİNDE KALABİLİR
Milletvekilleri sekreter ve danışman yanında Ekim ayından itibaren üçüncü personelle çalışabilecek. Resmi olarak üçüncü personelin kadrosunun adı "milletvekili yardımcı personeli" olarak belirlendi. Milletvekili, yardımcı personeli ister herhangi bir kamu kuruluşundan isterse dışıradan açıktan atamayla alabilecek. En az lise mezunu olacak olan yardımcıpersonel, yine milletvekilinin talebine göre danışman, asistan ya da şoför olarak görev yapacaklar. Milletvekili, alacağı ismi Genel Sekreterliğe bildirecek. Genel Sekreterlik de güvenlik soruşturması yapacak. Milletvekili isterse yardımcı personelini, vatandaşlarla ilişkiler için tümüyle seçim bölgesinde görevlendirebilecek. 

ODALARIN MODELİNE SİZ KARAR VERİN 
Milletvekili yeni çalışma ofisleri için yapılan ankette, vekillere, "Dinlenme/istirahat amaçlı üçlü kanepe", "Dokunmatik oda kontrol paneli"nin odalarda bulunmasını arzu edip etmedikleri soruldu. TBMM kampüsü içerisinde 12 Mayıs 2011 tarihinde temeli atılan, Halkla İlişkiler Binası'nda, 40 metrekare alana sahip 520 adet parlamenter çalışma ofisi yer alacak. Söz konusu alanda milletvekili, WC, danışman ve sekreter bölümü dahil olacak. Vekiller arasında yapılacak eğilim araştırması sonucunda yapımına geçilecek odalar için de anket düzenlendi. Ankette "Örnek 'milletvekili çalışma ofisi' seçiminiz?" diye soruldu ve "Alternatif 1" ve "Alternatif 2" seçenekleri sıralandı. "Milletvekili çalışma ofislerinde bulunmasını arzu ettiğiniz diğer özellikler" başlığı ile şu seçenekler sıralandı: Ankastre çay /sıcak su makinesi, servis locası, toplantı masası, istirahat amaçlı 3'lü kanepe, tam donanımlı 2. danışman çalışma locası, bilgi edinme platformu, dokunmatik oda kontrol paneli (aydınlatma, havalandırma, kapı kilidi, TV, müzik ve ses sistemi, stor perde, jaluzi perde, otomasyon)