Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi ve poliklinik binalarında gerçekleşen ziyarete AK Parti Aydın Milletvekilleri Koç ve Erdem ile birlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, AK Parti MYK Üyesi Semiha Öğüş ve AK Parti İl Başkanı Sadık Atay katıldı.
Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi girişinde Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Niyazi Kocakaplan tarafından karşılanan milletvekilleri, Kocakaplan ile birlikte hastaneyi gezerek bilgiler aldı. Kocakaplan; ziyarete katılan heyete Zübeyde Hanım Doğumevi ile Aydın Devlet Hastanesi"nin birleşmesinin ardından hastane bünyesinde oluşturulan Çocuk Acil Servisi, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Poliklinikleri ile hastaneye yeni kazandırılan MR ve Tomografi ünitesi hakkında bilgiler verdi.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin anne ve bebek ölümleri sayısına bakılarak anlaşılabildiğinin altını çizen Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Niyazi Kocakaplan, “Aydın"daki bebek ölümleri batı iline yakışmayacak şekilde olsa da, standartlara yakın bir noktada. İki hastanenin birleşmesi, hekimlerimizin bir çatı altında toplanması ve kurulan yeni ünitelerle bu oranın daha da üst bir noktaya taşınabileceğini düşünüyoruz. Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi bünyesinde oluşturulan Çocuk Acil Servisi"nde çocuklarımızın ilk müdahaleleri yapılacak. Eğer gerekli görülmesi halinde konusunda uzman çocuk hekimine müracaat sağlanarak, hastaların tedavisi gerçekleştirilecek. İlimizdeki bebek ölümlerinin en büyük nedeni olan çocuk yoğun bakımı bulunamaması de, oluşturulan bu ünite ile çözüme kavuşmuş olacak. Riskli doğumlar ve doğum sonrası görülen vakalar yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirilerek, bebek ölümlerinin önüne geçilecek. Bir ilk etapta 5"i birinci basamak ve 10"u da ikinci basamak olmak üzere 15 yatak kapasiteli bir Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi oluşturduk” dedi.
Aydın il merkezinde görev yapan çocuk hekimlerinin farklı hastanelerde görev yaptığını anımsatan Kocakaplan, “Uzman hekimlerimiz farklı yerlerde görev yaptıkları için hekimlerimiz hafta sonları nöbet tutmuyor ve acil servislerde çocuklara hizmet verilemiyordu. Bu birleşme sonucu 10 uzman çocuk hekimimizin aynı çatı altında poliklinik hizmeti vermesi ve oluşturulan çocuk acilinde nöbet sisteminin hayata geçirilmesi sağlandı. Bu yapının vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmesi için bir çok ildeki üniversite hastanesinde inceleme yapıldı. En iyi örneklem ile Aydın"ımıza poliklinik, acil servis ve yoğun bakım ünitesi kazandırıldı” diye konuştu.
Aydın Devlet Hastanesi"nde en son teknolojiye sahip 1.5T MR ve Tomografi cihazının vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladığının altını çizen Kocakaplan, şunları söyledi: “Hastanemizde teknolojik açıdan en güncel MR ve tomografi görüntüleme cihazı geldi. Hastanemize başvuran hastaların aynı gün içerisinde çekimleri yapılıp, 24 saat içinde raporları yazılmaktadır. Bu da bizim için sağlıkta en kısa zamanda hizmet vermenin tanısal ve tedavi açısından önemini arz etmektedir. Hastalarımız Aydın bölgesinin en yeni ve en son teknolojik cihazları ile en kısa sürede hizmet alacaklardır. Böylece günlerce süren randevu ve raporlama süresi kısalmış olacaktır”