AK Parti milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının Hasdal Askeri Cezaevi'ni ziyaretini, yerel sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptılar.

AK Parti milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının Hasdal Askeri Cezaevi'ni ziyaretini, 'Yargıya göz dağı vermek veya arkasında olduklarını bildirmek' manasına gelmediğini ve 'özel' ziyaret olarak değerlendirdiler.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Mehmet Erdoğan ve Ahmet Aydın Adıyaman Gazetecileri Cemiyetini (AGAD) ziyaretlerinde gündemdeki önemli konular hakkında açıklamalarda bulundular. AGAD Başkanı İbrahim Aslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan milletvekilleri Adıyaman'ın yerel sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptılar.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının Hasdal Askeri Cezaevi'ni ziyaretini 'özel' ziyaret olduğuna dikkat çekerek, "Herhalde özel bir ziyarettir. Eski arkadaşlarıdır. Şahsi bir ziyaret olabilir. Ben bunu yargıya göz dağı vermek veya arkasında olduklarını bildirmek manasında bir ziyaret olduğunu düşünmüyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'nerede bu örgüt, gidip üye olacağım' sözlerine ise Hüsrev Kutlu, Kılıçdaroğlu'nun sürekli yanlış yaptığını vurguladı.
Kutlu, "Zaten Kemal Kılıçdaroğlu bu yanlışları her zaman yapmaktadır. Yukarı çıkan bir merdivenle aşağı inmek istemesi bunun en büyük kanıtıdır. Her zaman ters şeride girmektedir. Ne zaman nereye toslayacak onu bilemiyorum. Mahkemesi devam eden bir davada böyle beyanda bulunması bir talihsizliktir" diye konuştu.

Çok sayıda generalin cezaevine girmesiyle ilgili olarak ise Kutlu, "Suç işleyen ne kadar adam var ise o kadarının tutuklanması mümkündür. Dolayısıyla 'dışarıda asker kalmadı' diye bir şey olamaz. Daha fazla asker suç işlemiş ise daha fazla asker tutuklanır. Bu olay sıradan bir olay değildir. Darbe yapılması az kişiyle yapılan bir şey değildir. Yaptıkları işleri resmi olarak yapmaktadırlar. Yaptıkları işleri birilerinin gelip hesap soracağı ihtimalini düşünmemişler. Bu güne kadar bu böyle olmuş. Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için suçlu kimse ve hangi vasıfta ise bunun üzerine gidilmesi lazım. Türkiye demokrasisi korunmaya değer bir demokrasidir" şeklinde konuştu.
Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, CHP'nin Ergenekon'un stratejik ortağı olduğunun altını çizerek, "Bütün hadiseleri vatandaşlarımız izliyor. CHP; Ergenekon'un stratejik ortağıdır. Bu güne kadar yaptığı uygulamalarla CHP darbenin arzuhalciliğini yapmışlardır. Vatandaşımızın nezdindede ne kadar komik duruma düştüklerinin belki farkında değiller ama başlarını ellerinin arasına alsınlar nerede hata yaptıklarını bir kez daha düşünsünler. Seçime giderken millete sırtını dönmek, milletin tercihlerini tehlike gibi görmek darbe severlerle birlikte olmanın kendilerine ne kadar zarar vereceğini düşünmelerini tavsiye ederim. Genelkurmay Başkanının ziyareti şahsi bir ziyarettir. Fazla değerlendirmek istemiyorum" dedi.

Milletvekili Ahmet Aydın'da başka güçler ile bir yerlere gelmeye çalıştığını ifade ederek, "CHP bu güne kadar demokratik anlamda, sandık sonuçlarıyla bir yere gelmekten ziyade gücü hep başka bir yerde arayan, başka bir yerin işaretiyle, başka bir yerlerin gücüyle bir yerlere gelmeye çalışan bir parti görünümü vermekti. AK Parti için CHP çok güzel bir muhalefet olabilir ama Türkiye adına talihsizliktir. Böyle bir muhalefetle yarışa girmek bizim için avantajdır ama Türkiye için üzücü bir durumdur" şeklinde değerlendirmede bulundu.