TBMM'nin yarın tatile girmesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

AK Parti grup başkanvekilleri, Meclisin tatile girmesi konusunda MHP, CHP ve DTP grup başkanvekilleri ile görüştü.. Partiler Meclis'in yarın tatile girmesi konusunda anlaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 tasarı ve teklifin bugün ve yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülmesinin ardından Meclisin tatile girmesini istediklerini söyledi.

Ergin, ''Bu konuda gruplar arasında bir anlayış birliği oluşmuştur'' dedi.

MECLİS, BUGÜN VEYA YARINKİ GÖRÜŞMELERDE 7 TASARI VE TEKLİFİN YASALAŞMASININ ARDINDAN 1 EKİME KADAR TATİLE GİRECEK

Meclis, bugün veya yarınki görüşmelerde 7 tasarı ve teklifin yasalaşması halinde 1 Ekime kadar tatile girecek.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın başkanlığında saat 13.00'te toplantı. Buğday ve yem bitkileri üreticilerinin sorunlarıyla ilgili gündem dışı söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, buğday ve yem bitkisi üreticilerine bu yıl çok ciddi bir darbe vurulduğunu ileri sürdü.

''1938 yılından bu yana ilk defa buğday taban fiyatları açıklanmadı, tarım ve hayvan üreticileri kan ağlıyor'' diyen Tütüncü, Trakya bölgesinde hasat öncesi 600 bin lira olan buğday fiyatlarının, 440-450 liraya düştüğünü söyledi. Tütüncü, buğday fiyatları azalırken, un fiyatlarının arttığına dikkati çekerek, bu durumda hem üreticilerin, hem de tüketicilerin kaybettiğini bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural da Uşak'ın ekonomik sorunlarıyla ilgili yaptığı gündem dışı konuşmada, kentte 2006 yılında kurulan üniversitenin yerleşkesi ile ilgili sorunların devam ettiğini belirtti.

Üniversite yerleşkesinin ormanlık alana kurulacağını anımsatan Vural, burayla ilgili hukuki sorunların da bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

-MECLİS TATİLE GİRİYOR...-

TBMM Genel Kurulunda, Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. Öneriye göre, bazı kanun tasarı ve tekliflerinin gündemdeki sıralaması değiştirildi. Buna göre, sosyal güvenlik prim alacakları, TÜBİTAK, Kayseri'de Melikgazi Üniversitesi kurulması, elektronik haberleşme, Atatürk Orman Çiftliği, seyahat acenteleri, kamu kurumlarının birbirlerinden alacaklarını düzenleyen teklif ve tasarılar gündemin ilk sırasına alındı.

Gündemin ilk sıralarına çekilen 7 tasarı ve teklifin görüşmelerinin bugün tamamlanması halinde Meclis bugün tatile girecek. Söz konusu tasarı ve tekliflerin tamamlanamaması halinde Genel Kurul yarın saat 14.00'te yeniden toplanacak. Genel Kurul, yarın belirlenen tasarı ve teklifleri görüşmeye başlayacak. Bu görüşmeler tamamlanarak söz konusu tasarı ve tekliflerin kanunlaşması sağlandıktan sonra Meclis tatile girecek. Meclisin tatili, 1 Ekim 2008 Çarşamba günü sona erecek.

Genel Kurulda, sosyal güvenlik prim alacaklarına ilişkin teklifin görüşülmesine başlandı.


AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLERİ, MHP, CHP VE DTP GRUP BAŞKANVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti, 7 tasarı ve teklifin yasalaşmasının ardından Meclisin tatile girmesi önerisini, MHP, CHP ve DTP gruplarına iletti.

AK Parti Grup başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Mustafa Elitaş, önce MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, daha sonra CHP Grup başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay, son olarak da DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ile görüştü.

AK Parti, gruplara, sosyal güvenlik prim alacakları, TÜBİTAK, Kayseri'de Melikgazi Üniversitesi kurulması, elektronik haberleşme, Atatürk Orman Çiftliği, seyahat acenteleri, kamu kurumlarının birbirlerinden alacaklarını düzenleyen teklif ve tasarıların bugün ve yarın görüşülerek yasalaşmasının ardından Meclisin tatile girmesi önerisini götürdü.

-''BUGÜN VE YARIN İÇİN ÇALIŞMA PROGRAMI...''

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, AK Parti Grup başkanvekilleri Ergin ve Elitaş'ın yana sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de ziyarette bulunduğunu belirterek, sosyal güvenlik pirim alacaklarının 48 saat geçmeden TBMM Genel Kurulunda öncelikle görüşülmesi konusunda bir mutabakatları olduğunu söyledi.

Bugün ve yarın bir çalışma programı yapmak suretiyle, Meclisin tatile girmesi önerisinin getirildiğini kaydeden Vural, ''Bugün 5, yarın ise 2 düzenlemenin görüşülmesi planlanıyor. Kendileri diğer partilerle de görüşecek. Biz böyle bir çalışma programı çerçevesinde Meclis çalışmalarına katkı sağlayacağımızı ifade ettik'' dedi.

-''UZLAŞMA SAĞLANABİLİRSE...''-

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğılu da yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 7 tasarı ve teklifin yasalaşması konusunda bilgi verdiğini, kendilerinin de bu konuda görüşlerini aktardıklarını söyledi.

''Görüşmelerimiz devam edecek. Eğer sonuçlanırsa bugün vaya yarın Meclis tatile girecek'' diyen Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK, AOÇ ve elektronik haberleşme konusunda bazı rezervleri olduğunu bildirdi. Bu tasarılarla ilgili hazırladıkları değişiklik önergelerini AK Parti grup başkanvekillerine verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Onlar da öngörüşmelerini yapacak. Bir uzlaşma sağlanabilirse, yarın Parlamento tatile girmiş olacak'' diye konuştu.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, görüşmede sadece Genel Kurul gündemiyle ilgili Danışma Kurulu tartışması yaptıklarını belirterek, bugün veya en geç yarın gündemdeki konuların görüşülerek Meclisin tatile gireceğini söyledi. Demirtaş, ''Konuyla ilgili konsensüs sağlandı. Büyük ihtimalle Danışma Kurulu elden yapılacak'' dedi.

-''UZLAŞIYLA ÇIKARMAYA GAYRET EDECEĞİZ''-

AK Parti Grup Başkanvekili Ergin ise yaptığı açıklamada, görüşme sonrasında takvim ve program üzerinde bir mutabakatın oluştuğunu bildirdi. TBMM Genel Kurulunun bugün ve yarın çalışmasını öngördüklerini anlatan Ergin, 7 tasarı ve teklifin yasalaşmasının ardından Meclisin tatile sokulması kararını almayı istediklerini ifade etti.

Sosyal güvenlik prim alacakları, TÜBİTAK, Kayseri'de Melikgazi Üniversitesi kurulması, elektronik haberleşme, Atatürk Orman Çiftliği, seyahat acenteleri, kamu kurumlarının birbirlerinden alacaklarını düzenleyen teklif ve tasarıların görüşülmesi suretiyle Meclisin tatile girmesini arzu ettiklerini anlatan Sadullah Ergin, ''Bu manada, gruplarımız arasında bir anlayış birliği oluşmuştur'' dedi.

Ergin, bir gazetecinin, ''Yarın tamamlanmazsa haftaya kalacak mı?'' sorusuna karşılık, ''Biz bu iki gün içerisinde bitirme konusunda gruplarımızla mutabık kaldık. İnşallah mutabık kaldığımız şeklinde bitirmeyi öngörüyoruz'' karşılığını verdi.

CHP'nin 3 tasarıda rezervi olduğunu anımsatan gazetecilere AK Parti Grup Başkanvekili Ergin, ''Bir-iki konuda değişiklik önerileri, bir takım talepleri olduğunu ifade ettiler. Biz de o konuda ilgili bakanlık ve bürokratlarla gerekli çalışmaları yapıp, mümkün olduğunca uzlaşıyla çıkartmaya gayret edeceğimizi söyledik'' diye konuştu.