Kiralık ev arayan milletvekillerinden yarısından fazlasının tek başına geldiğini belirten Emlak Müşaviri Salim Taşcı, ‘Yarısından fazlası kendisi, üçte biri de ailesiyle ev baktı. Çoğu kendi bakıyor. En son kararı da milletvekilleri veriyor. Milletvekilleri 'kazak' çıktı’ dedi. 
 
‘Vekiller meclis’in kokusuna yakın yerlerde ev tutuyorlar’
 
Emlak Müşaviri Salim Taşcı, yeni milletvekillerinin kiralık ve satın almak için seçtikleri mekanların daha çok Meclis’e yakın yerler olduğunu belirterek, “Meclis’in kokusuna yakın olan alanları seçiyorlar. Çankaya, Kavaklıdere, Ayrancı’dan ev tutuyorlar. ‘Meclis’e yakın olsun’ diyorlar. Milletvekillerinin tuttukları evlerin kiraları ise 850-900 TL civarında” dedi. 
 
‘Vekiller ev bakmaya kendileri geliyor, vekiller 'kazak' çıktı’
Milletvekillerinin yarısından fazlasının tek başına kiralık ev baktığına işaret eden Taşcı, ‘Yarısından fazlası kendisi baktı. Üçte biri de beraber baktılar. 'Kazaklık' önde. Çoğu kendi bakıyor. En son kararı da milletvekilleri veriyor. Milletvekilleri 'kazak' çıktı. İleride de ev alırız, diyorlar’ dedi. 
 
Kiralık ev bakmak için gelen milletvekilleri arasında Ankara’yı iyi bilmeyenlerin de olduğunu belirten Taşcı, ‘2 vekile yol müşavirliği de yaptık’ dedi. 
 
‘Tek kalmak isteyenler mobilyalı ve tek oda salon istiyor’
 
Tek kalmak isteyen vekillerin mobilyalı ve tek oda salon kiralık ev baktıklarını ifade eden Taşcı, ‘Otelde kalacağıma bir oda salon tutayım, diyenler var ama ben tavsiye etmiyorum. Ailesini getirmeyip tek kalacak olanlar da mobilyalı ev istiyor’ dedi.(ANKA)