AKP"li Ali Er"in oğlu, bir vatandaşa çarpıp ölümüne neden olmuştu

AKP"li Ali Er"in oğlu, bir vatandaşa çarpıp ölümüne neden oldu. Er “Kazayı ben yaptım” dedi ama mahkeme inanmadı. Oğlu Hasan Er"e verilen 2 yıl hapis 12 bin YTL"ye çevrildi.

28 TEMMUZ 2007"de Mersin"de AKP Milletvekili Ali Er"e ait 06 ALA 96 plakalı otomobil, Faruk Gündem"e çarparak ölümüne neden oldu. Kazada Ali Er, “Sürücü bendim” diyerek trafik ekiplerine işlem yaptırdı. Ancak kazayı gören Başçavuş Olcay Gözübüyük, savcılığa giderek, kaza anında direksiyonda vekilin değil, oğlunun bulunduğunu öne sürdü. Bu ifade üzerine kazadan 71 gün sonra, Bilkent Üniversitesi öğrencisi Hasan Er hakkında "taksirle ölüme sebep olmak"tan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mersin 5. Asliye Ceza Mahkemesi"ndeki karar duruşmasında, Hasan Er"in avukatı, müvekkilini "kazada asli kusurlu" olarak gösteren Adli Tıp raporuna itiraz edip, dosyanın üniversiteye gönderilmesini istedi. Mahkeme talebi reddetti.

Önceki duruşmalarda, “Aracı babam Ali Er kullanıyordu. Ben yanında oturuyordum. Babam fren yapmasına rağmen kazayı önleyemedi. Kazayı ben yapmadım” diyen ve karar duruşmasına katılmayan Hasan Er mahkemece suçlu bulundu. TCK"nin 85/1"inci maddesine göre 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Er"in cezası, kişiliği, sosyal ve ekonomik yönü, duruşmadaki iyi hali, sabıkasız oluşu dikkate alınarak 605 gün para cezasına, günlüğü 20 YTL"den 12 bin 100 YTL para cezasına çevrildi, ehliyetine de bir yıl süreyle el konuldu. AKP"li Milletvekili Ali Er için "yalan beyanda bulunmak"tan yapılan hazırlık soruşturması ise takipsizlikle sonuçlandı.