DYP eski Milletvekili Ahmet Bilyeli'nin ikinci kez evlenme hazırlıkları yapan kızı eski eşi tarafından Mersin'de sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Milletvekili Bilyeli, olay yerine koştu, sağlık görevlilerinin müdehale ettiği kızına son kez baktı. Belma Bilyeli, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.


Olay, saat 18.30 sıralarında Piri Reis Mahallesi 1106 sokak üzerinde bulunan Özel İdare Lojmanları otoparkında meydana geldi. 19"uncu dönem DYP Mersin Milletvekili Ahmet Bilyeli"nin kızı Belma Bilyeli, yaklaşık 5 yıl önce 1 çocuk sahibi olduğu ilk eşi Yasin Yasemin"den ayrılarak, Mehmet Mehdi Kızıl ile evlendi. Bir çocukları daha olan Kızıl çifti arasında, bir süre önce başlayan şiddetli geçimsizlik boşanmayla sonuçlandı. 5 yıllık eşi Mehmet Mehdi Kızıl"dan da 3 ay önce boşanan Belma Bilyeli, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü"nde işçi olarak çalışan Levent Dakka ile kısa süre önce sözlendi. Ayrılığa dayanamayan Mehmet Mehdi Kızıl, 06 AN 066 plakalı BMW marka otomobille, Belma Bilyeli ile sözlüsü Levent Dakka"yı akşam saatlerinde 33 E 2612 plakalı otomobille gezerken takibe aldı. Kızıl"ın kendilerini takip ettiğini anlayan Levent Dakka, otomobille çıkmaz bir sokağa girdi.

Öfkeli koca, otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya başlayan Bilyeli ile Dakka"yı Özel İdare Lojmanları"nın otoparkında kıstırdı. Kızıl, yanında bulundurduğu tabancayla eski eşi ve sözlüsüne kurşun yağdırdı. Belma Bilyeli olay yerinde, ağır yaralanan Levent Dakka ise kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi"nde yaşamını yitirdi. Cinayet zanlısı Mehmet Mehdi Kızıl olay yerinden otomobiliyle kaçarak, izini kaybettirdi.

KIZININ CANSIZ BEDENİYLE KARŞILAŞTI

Bu arada saldırı haberi üzerine olay yerine giden DYP eski Milletvekili Ahmet Bilyeli, kızının yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştı. Kızının cesedini uzaktan seyreden Bilyeli, gözyaşlarını tutamadı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, zanlı Mehmet Mehdi Kızıl"ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

SUÇ MAKİNASI ÇIKTI

Mersin"de 19"uncu dönem DYP Mersin Milletvekili Ahmet Bilyeli"nin kızı olan eski eşi Belma Bilyeli ile Bilyeli"nin sözlüsü Levent Dakka"yı sokak ortasında kurşun yağdırarak öldüren Mehmet Mehdi Kızıl"ın 15 ayrı suçtan sabıkası ve kaydı olduğu ortaya çıktı.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Belma Bilyeli ile Bilyeli"nin sözlüsü Levent Dakka"nın cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumu"nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Önce Levent Dakka"nın cenazesi, Şehir Mezarlığı"nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazesi Muğdat Camii"nde bekletilen Belma Bilyeli için tören düzenlendi. Törene CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Ali Oksal, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP"li Macit Özcan, Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper ve yakınları katıldı.

Bilyeli"nin annesi Nebiha Bilyeli ile kızı Benay Yasemin sinir krizleri geçirdi. Metanetli görünen baba eski milletvekili Ahmet Bilyeli ise taziyeleri kabul etti. Burada kılının cenaze namazının ardından genç kadının cenazesi, götürüldüğü Şehir Mezarlığı"nda toprağa verildi.

Belma Bilyeli ile sözlüsü Levent Dakka, aynı mezarlıkta ayrı yerlerde defnedildi.

Hürriyet