Kayseri'yle ilgili yolsuzluk iddiaları konusunda Kılıçdaroğlu'nu yönlendiren kişi, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu. Fakat kendisinin Meclis'te bekleyen 10 dokunulmazlık dosyası olduğu ortaya çıktı. Hepsi de 'karşılıksız çek'le ilgili. AK Partili Bozdağ, "Kulkuloğlu eğer milletvekili olmasaydı şimdi muhtemelen cezaevinde olacaktı." dedi.

Türkiye'nin üç gündür konuştuğu yolsuzluk iddialarını ortaya atan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. İşadamı Kulkuloğlu'nun Meclis'te bekleyen 10 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Dosyaların hepsi karşılıksız çekle ilgili. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, "Kulkuloğlu eğer milletvekili olmasaydı şimdi muhtemelen cezaevinde olacaktı." dedi.

Kulkuloğlu, Kılıçdaroğlu'na bilgi ve belge aktarımı yapan isim. Fakat kendisi de hakkında çok sayıda fezleke bulunan milletvekillerinden. Hepsi de, işadamı olan Kulkuloğlu'nun ticarî ilişkilerine dönük. "Karşılıksız çek"ten dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Türk Ceza Kanunu'na göre, karşılıksız çekin karşılığı hapis cezası. Bu konuda ilgi çeken bir ayrıntı da, Şevki Kulkuloğlu'nun 'karşılıksız çek'le ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesi. Türkiye'de bir milyon 700 bin çek mağduru olduğunu belirten Kulkuloğlu'nun önergesinde, karşılıksız çek suçundan dolayı hapis cezası alan kişilerin, kanundaki boşluk yüzünden fazla yatmasından şikayet ediliyor.

AK PARTİLİ BİR YÖNETİCİYE DE 200 BİN LİRA BORCU VAR

AK Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanıltılarak mahcup duruma düşürüldüğü görüşünde. Partinin önemli bir ismi Kulkuloğlu için, "Kendisi müflis bir tüccar." derken piyasada çok sayıda isme de borçlu olduğunu öne sürdü. Kulkuloğlu'nun borcunu ödemediği kişiler arasında, deposunu 200 bin TL'ye kiraladığı AK Partili bir yöneticinin de bulunduğu öğrenildi. AK Parti'nin Kayserili grup başkan vekillerinden Salih Kapusuz, "Kemal Bey maalesef oltaya geldi. Boş havuza atladı. İçine düştüğü durum çok acı." yorumunu yaptı. Bir diğer Kayserili AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da, "Kılıçdaroğlu'nun kucağına bombayı koydular, elinde patlattılar." ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı: 80'e yakın davası var

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de dün bir basın toplantısı düzenleyerek CHP Milletvekili Kulkuloğlu hakkındaki davaları gündeme getirdi. Dengiz, "Bu olayda bütün mesele, bir milletvekilinin 80'i bulan karşılıksız çek ve icra davalarından kurtulabilmek, yeniden milletvekili dokunulmazlığı zırhına bürünebilmek için ortaya koyduğu çabalardır." diye konuştu. CHP'li vekilin dokunulmazlık zırhı nedeniyle yargılanmaktan kurtulduğunu, tek çaresinin de yaklaşan seçimler öncesi genel başkanının gözüne girerek yeniden TBMM'ye girmek olduğunu iddia etti. Dengiz, 4 yıl önce yargı tarafından sonuçlandırılmış bir konunun şimdi iftira amaçlı olarak gündeme getirilmesinin arkasında, bu planın yattığını öne sürdü. Olay son derece açıkken ve ortada mahkeme ve Yargıtay kararları bulunurken bu konunun gündeme getirilmesinin başka bir izahı olamayacağını savundu.

Özhaseki, onun için 'karga' demişti

Kulkuloğlu, iki gündür 'karga' polemiği ile de gündemde. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, önceki günkü basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nu yönlendirdiğine atıf yaparak CHP'li vekil için 'karga' tabirini kullanmıştı. Özhaseki, "Kemal Bey çok yalan söyledi. Kendisi böyle bir politikacı değil ama yönlendiren kargalar var." demişti. Ardından Kulkuloğlu da bir basın toplantısı düzenleyerek, Özhaseki'nin 'karga' diye kendisini kastettiğini savunmuş ve "Kendisine 'hodri meydan' diyorum, istediği televizyonda tartışalım." karşılığını vermişti. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ da dün Zaman'a yaptığı açıklamada, "Kimin, kimi dolandırdığı ortada. Sayın Kılıçdaroğlu kılavuzlarını seçerken daha dikkatli olsun." ifadesini kullandı. Bozdağ, CHP Genel Başkanı'na da, "Şimdi yapması gereken, haksız yere suçladığı kişilerden ve Türk milletinden özür dilemektir." çağrısında bulundu.

Zaman