Bir süre Eskişehir Sağlık Müdürlüğü yapan, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AKP"den Eskişehir milletvekili aday adayı olan Sağlık Bakanlığı Temel Hizmetleri Genel Müdür Vekili Seraceddin Çom"un ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında ifadesi alındı.

Eskişehir polisi, kentteki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi"nin bazı yöneticileri, protez medikal firması yetkilileri ile bazı müteahhit firma yetkililerinin de aralarında bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Seracettin Çom da savcılığın yakalama emri üzerine polislerce Ankara"da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü"ne götürülen Çom daha sonra Savcılığıa çıkarıldı. Savcıya ifade veren Çom, savcılığa çıkarılan 6 kişiyle beraber serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Çom, "Savcılık benim Eskişehir"de görev yaptığım sürelerde değil son 6 ay içerisindeki olayla ilgili sorular yöneltti. Savcılık mahkeme edilmeme gerek olmadığına, olayın bizimle ilgisi olmadığına karar verdi, gözaltı kararı iptal etti" dedi.


1'İ BAŞHEKİM YARDIMCISI, 7 ZANLI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan zanlılardan aralarında Yunus Emre Devletü Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Zeynep Gökçek'in de bulunduğu 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Polisin düzenlediği sağlık operasyonunda 30 kişi gözaltına alınmış ve bu zanlılardan 13'ü Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde ifadeleri alından sonra serbest bırakılmıştı.