Arınç'tan AK Partili vekile 'salondan çık' notu
Bülent Arınç çok sinirlenen Burhan Kuzu'ya 'salondan çık' notu gönderdi.

CHP"li Halil Ünlütepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile TBMM Anayasa Komisyonu Burhan Kuzu arasında geçen ve kamuoyuna yansıyan telefon görüşmesine gönderme yaparak, “Belediye başkanı, milletvekiliyle konuşma yapıyor. Görevi kötüye kullanma başlıklı hükmün yasadan çıkarılmasını istiyor. Hırsız da hırsızlığı önleyici maddelerin kaldırılmasını ister. O belediye başkanı ile hırsızın arasında ne fark var. İçinize sindirebilecek misiniz” dedi. MHP"-li Rıdvan Yalçın da “Sayın Gökçek milletvekillerini iyi fitillemiş ki bu yasa bugün burada görüşülüyor. Buna Gökçek Kanunu demek lazım” diye konuştu.

ARINÇ KUZU'NUN ÇIKMASINI İSTEDİ

Eleştiriler üzerine sinirlenen ve tansiyonu yükseldiği öğrenilen Kuzu"nun durumunu fark eden Başbakan Yardımcısı Arınç, olası bir gerginliği önlemek amacıyla Kuzu"nun salondan çıkması için not gönderdi. Ancak Kuzu"nun elini kolunu sallayarak talebi reddediği görüldü. Kuzu ardından sataşmalara yanıt vermek için kürsüye çıktı. MHP"li Yalçın"ın da görevi kötüye kullanma suçundan fezlekesi olduğunu açıklayan Kuzu, “Balyoz davası ve Ergenekon sürecinde hakim kararıyla ortaya çıkan dinlemeleri yok sayanlar, bu dinlemeye sahip çıkıyorlar. Belediye başkanı bilgi sormuş, söylemişim. Bundan doğal ne var?” diye konuştu.

KAMER GENÇ: KUZU'NUN GÖREVİ SUÇLULARI KORUMAK MI?

Kuzu"nun sözleri gerilimi tırmandırırken, CHP"li Kamer Genç"in “Kuzu"nun görevi suçluları korumak mı?” diye bağırması üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener, birleşime 10 dakika ara verdi. Verilen arada da Genç, Kuzu"ya “Bir büyük olarak sana tavsiye ediyorum. Komisyon başkanlığından istifa et. Korkma, sana kimse bir şey yapmaz” diye laf attı. Kuzu bunun üzerine “Sen kimsin?” diyerek Genç"in üzerine doğru yürümek istedi. AKP'liler araya girerek Kuzu"yu, sakinleştirdi. Daha sonra yapılan oylamada maddelerine geçilmesi kabul edildi.

ARINÇ"TAN ABD"Lİ DİPLOMATLARA AĞIR SUÇLAMA

TBMM Genel Kurulu"ndaki görüşmeler sırasında CHP"li Kamer Genç"in Wikileaks belgelerinde Başbakan Yardımcısı Arınç"tan “Erdoğan"ın buldog"u” olarak bahsedildiğini söylemesi üzerine söz alan Arınç, ABD"li diplomatlara ağır bir dille yüklendi. Arınç şöyle konuştu: “Bu yazılan çizilen şeylerin aslında bizi Amerikan uşağı olmakla, işbirlikçilikle suçlayanlar için aslında büyük bir şamar olduğu kanaatindeyim. Bizim şahsiyetimiz konusunda Amerikalı bazı diplomatların densizliklerine elbette rıza gösterecek değiliz. Ama düşünün ki bu 250 bin belge içerisinde sadece Türkiye değil pek çok ülke, onların devlet başkanları siyasetçileri konusunda terbiyesizce, aptalca bazı tanımlamalar var. Bunları şiddetle reddederiz. Benim 1 Mart tezkeresindeki tutumum sebebiyle zamanın büyükelçisinin "Bütün fitne bu adamdan çıkıyor, bununla uyumlu çalışılamaz" demesini ben şeref madalyası olarak görüyorum.”