AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi'nin oturuşu törende herkesin dikkatini çekti. Çerçi, törende uyuyarak da gündem konusu oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Aydın"ın Çine Barajı"nın yanı sıra toplu açılışını yaptığı tesislerin arasında bulunan İzmir İçme Suyu 2'nci Merhale Projesi Gördes İsale Hattı"nın 1'inci Kısmı"nın açılışı Manisa Saruhanlı İlçesi"ne bağlı Lütfiye Beldesi"nde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül"ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışa Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, DSİ 2'nci Bölge Müdürü Mustafa Altuntaş, daire müdürleri katıldı.

Halkoyunu gösterilerinin ardından Başbakan Erdoğan, Çine Barajı"nı açılışını gerçekleştirdikten sonra İzmir İçme Suyu 2'nci Merhale Projesi Gördes İsale Hattı"nın 1'inci Kısmı"nın açılışı için Manisa"ya canlı olarak bağlandı.

Canlı yayında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakan Erdoğan"a proje hakkında kısa bilgi verdi. Bakan Gönül, projenin kaynağının Gördes Barajı rezervuarları olduğunu belirterek, “Bu kısım İzmir ilinin yıllık 59 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacaktır. İzmir"in içme suyunun yüzde 65"i yer altından sağlanmaktadır. Bu nedenle yağış az olduğu dönemlerde İzmir ilimiz içme suyu ihtiyacında bir takım sıkıntılar yaşıyordu. Ayrıca arsenik miktarı tolere edilecek miktarın üstüne çıkmaktaydı. Açtığımız isaleye hattının 1'inci kısmının uzunluğu 30 kilometre, genişliği ise 2 metre olan bir hattır. İçinden rahatça bir arabanın bile geçebileceği bir hattır. Bu hatla birlikte 800 bin kişinin içmesuyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Daha sonra da 60 milyon metreküpten 150 milyon metreküpe ulaştığında da 1.5 milyon İzmirli vatandaşımızın içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Gönül, Manisa Valisi Güvenç, İzmir Valisi Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Çerçi, DSİ 2'nci Bölge Müdürü Altuntaş birlikte butona basıp İzmir"e içme suyunu gönderdi. Açılışın ardından Bakan Gönül, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende protokolün bulunduğu platformda zaman zaman uyuklayan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi"nin ilginç oturuşu dikkati çekti.