THK, bu yılki vekaletle kurban kesim bedellerinin 420 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Türk Hava Kurumu(THK)'dan yapılan yazılı açıklamada, THK'ya vekalet veren vatandaşların kurbanlarının kurum tarafından kesileceği ve kesimin gerçekleştiğini belirtir noter makbuzunun postayla adreslere gönderileceği belirtildi.
Açıklamada, kurbanların dini vecibelere uygun olarak noter huzurunda kesildiği, kesimlerin Et ve Balık Kurumu kombinalarında hijyenik şekilde yapıldığı ve kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine doğru zamanda, güvenilir yöntemle ulaştırıldığı ifade edildi.

Bugüne kadar THK tarafından vekaletle kesilen kurban etlerinden hazırlanan 457 bin 436 adet kavurmanın ihtiyaç sahiplerine 463 şube aracılığıyla dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, kurbanını THK'ya vekelet vererek kesmek isteyenler kurban bedellerini, Ziraat Bankası, Halkbankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, ING Bank, Finansbank, Fortisbank, Türk Ekonomi Bankası ve PTT işyerlerinden, 2008 numaralı hesaba masrafsız olarak 15 Kasım 2010'a kadar yatırabilecek.

Vekalet bedelleri, THK Genel Başkanlığı ve THK şube başkanlıkları aracılığıyla ya da www.thk.org.tr internet adresinden de ödenebilecek.
THK, kurban bedelini bu yıl 420 TL, 300 ABD doları ya da 210 avro olarak belirledi.