ABD'de by-pass amaliyatı olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a vakalet eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in de yurtdışına gidince Maliye Bakanlığı'nda vekaletin vekaleti dönemi başladı.

Amerika Birleşik Devletleri'ne 10 Şubat 2009 tarihinde giden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın dönüşüne kadar Maliye Bakanlığına vekâlet etmesi uygun görülen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in 3-8 Mart 2009 tarihleri arasında ABD'ye gideceğinden dönüşüne kadar Maliye Bakanlığına, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın vekâlet etmesine ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığına da Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun vekâlet etmesine Cumhurbaşkanı'ının onayını içeren karar da bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ASİL 6 MART'TA DÖNÜYOR

Öte yandan, ABD'nin Cleveland kentinde 16 Şubat Pazartesi günü başarılı bir by-pass ameliyatı geçiren ve kapalı olan üç kalp damarı değiştirilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 6 Mart Cuma günü Türkiye'de olması bekleniyor.

Maliye Bakanı Unakıtan by-pass ameliyatı geçirdiği Cleveland Clinic'ten 27 Şubat Cuma günü taburcu edildi. Unakıtan taburcu olduğu tarihden bugüne kadar ailesiyle Cleveland'da dinleniyor.

SABAH