Konya'da evli ve 2 çocuk babası 34 yaşındaki Cemal Gönül'ün 2 yıl önce beyninde ur tespit edildi. CNC tezgahında usta olarak çalışan ve hastalığından dolayı yürürken dengesini kaybetmeye başlayan Gönül'ün beynindeki urun 8 santimetreye ulaştığı belirlendi. Hastalığından dolayı işini bırakmak zorunda kalan Gönül tedaviye başladı. Ankara Güven Hastanesi'nde ameliyat olan Cemal Gönül'ün beynindeki ur başarılı bir ameliyatın ardından alındı. Ancak doktorlar kendisini yormadan rahat bir işte çalışması gerektiğini söyledi. Rahatsızlığı ve aldığı raporlardan dolayı başkasının yanında çalışamayan Cemal Gönül'e en büyük desteği eşi 30 yaşındaki Tuba Gönül verdi.
 
EŞİM BAŞKASININ YANINDA ÇALIŞAMAYINCA
 
Eşi hastalanana kadar ev kadını olduğunu belirten Tuba Gönül, "2012 yılına kadar ev hanımıydım. Eşimin beyninde ur tespit edilip ameliyat olduktan sonra doktorlar sıkıntılı bir hastalık olduğu için rahat bir yaşam sürmesi gerektiğini söylediler. Aldığı raporlardan dolayı da başka iş yerlerinde çalışamadığı için de her zaman hayali olan kendi iş yerini açmaya karar verdik. Ben de kendisine destek olacağımı ve sürekli yanında duracağımı söyledim" dedi.
 
ELİMİZDE Kİ BİRİKİMLERİMİZLE İŞ YERİNİ AÇTIK
 
Ellerindeki birikimler ile yaklaşık bir yıl önce bir iş yeri açtıklarını belirten Tuba Gönül, şunları söyledi:
 
"Eşimle birlikte otomotiv yedek parça üretimi yapan fabrikaların gönderdiği dökümleri tornada işlediğimiz bir yatay işleme merkezi açtık. Fason olarak imalat yapmaya başladık. İlk önce eşime yardım etmek için iş yerine gelmeye başladım. Daha sonra 5-6 ay gibi kısa bir sürede CNC tezgahının programlamasını, işlerin nasıl yapılacağını ve torna tesviye makinesinin nasıl kullanılacağını öğrendim. Şu anda CNC tezgahındaki yatay işleme merkezini ve freze tezgahını kullanabiliyorum. Ayrıca ölçme cihazlarının hepsini biliyorum. İşlenmesi için bir malzeme geldiği zaman önce aparatlandırmasını, cihazı programlamasını, takımlandırmasını yapabiliyorum. İşleme sonrasında da kalite kontrolünü gerçekleştirebiliyorum. İş yerimizde otomotiv ve makine yedek parçalarının işlemesini yapıyoruz. Hedefim silindir kapağı imalatı yapmak."
 
KADIN SANAYİDE ÇALIŞAMAZ DEMİŞLERDİ
 
İşe ilk başladığı dönemlerde zorluklar yaşadığını anlatan Gönül, "İlk başladığım dönemlerde çevremden kadın sanayide çalışamaz diyenler oldu. Ama kimseye aldırış etmedim. Sonuçta bir yola çıktım ve azmederek başardım da. Şu anda en büyük sıkıntım ellerimdeki yağ lekeleri. Maalesef  elime göre eldiven bulamadığım için kullanamıyorum ve ellerim kirleniyor. Yıkadığım zaman da elimdeki yağ lekeleri tam olarak çıkmıyor. Hafta sonları alış verişe çıktığımız zaman ellerimi gizleyemediğim için parmaklarımın kenarındaki lekelerin belli olmaması için koyu renk oje sürüyorum. Ben aslında kadınların istediği zaman her şeyi başarabileceklerini göstermek istedim. Günümüzde kadınlar şiddete ve cinayetlere maruz kalıyor. Aslında kadınlara değer ve imkan verildiği zaman neler başarabileceğini gösteren bayanlardan bir tanesiyim" diye konuştu. Tuba gönül en büyük isteğinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek olduğunu sözlerine ekledi.
 
ŞİMDİ BU DÜKKANDAKİ HER İŞİ YAPABİLİRİM
 

İlk geldiği günlerde bundan önce sadece ev hanımlığı yaptığı için hiç bir iş bilmediğini anlatan Gönül,"Hiç bir iş bilmeden geldim buraya kumpası bile bilmiyordum nasıl bir şey olduğunu nasıl ölçüldüğünü zaten buraya gelirken ilk başta destek olmak için geldim makineye gireceğimi bilmiyordum ama bana orada ihtiyaç olduğundan o işi de yapmaya başladım. Gelecekte bu işte büyük bir usta olacağıma inanıyorum." dedi.
 
HERKESE NASİP OLMAYAN BİR EŞE SAHİBİM
 
Her erkeğe nasip olmayan bir eşe sahip olduğunu belirten Cemal Gönül de "Ona zor günümde hep benim yanımda olduğu için çok teşekkür ediyorum. Eşimin de zaten isteği zaman başaramayacağı iş yok. Bunu bildiğim içinde iş yerini açtım. Birlikte çalışıp ailemizi geçindiriyoruz" dedi.