Bursa'da hesabın kesildiği bir maçtı oynanan. A Milli Takım, Ermenistan'ı Halil ve Servet'in golleriyle yendi. Talebeleri son maçında Fatih Hoca'ya galibiyetle veda etti. Terim 91. maçında 43. galibiyetini alarak istatistiklerini geliştirdi.

2010 Dünya Kupası finallerine katılma şansını kaçıran A Milli Takım, 5. Eleme Grubu'ndaki son maçında Ermenistan'ı 2-0 yenerek Milli Takım'ın başında son maçına çıkan Fatih Terim'e galibiyetle veda etti. 17. dakikada Arda'nın soldan yaptığı ortada Halil kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0. 28. dakikada soldan ceza sahasına gönderilen topu kontrol eden Servet sol ayağıyla yaptığı şık vuruşla durumu 2-0 yaptı.

ARDA DİREĞE TAKILDI

60'da Arda'nın kaleye uzak mesafeden çok sert şutu direkten döndü. 63'te sağdan Arda'nın ortasında Halil topa dokunamayınca kalecide kaldı. 67'de Ermenistan 6 oyuncuyla ceza alanımıza girdi. Mkrtchyan'ın vuruşunu son anda İsmail Köybaşı çizgiden çıkardı. Türkiye, Ermenistan'ı ilk maçta olduğu gibi 2-0 yendi.


Platini de şaştı bu işe!

19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. gruptaki Türkiye-Ermenistan maçını protokol tribününde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile birlikte UEFA Başkanı Michel Platini de izledi. Michel Platini, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada “Türkiye çok iyi bir takım. Avrupa 3.'sü olarak bunu göstermişlerdi. Dünya Kupası'nda olmamaları büyük kayıp. Oynadıkları futbolla turnuvaya renk katacaklardı” şeklinde konuştu.


Gidiyorum ama yine gelebilirim

A Milli Takım'a veda eden teknik direktör Fatih Terim, maç sonrası basın toplantısında emeği geçen herkese teşekkür etti. İlk kez bir basın toplantısına yardımcılarıyla çıkan Terim, “Futbolcularıma çok teşekkür ediyorum. Görevim süresince özveriyle oynadılar. Yardımcılarım da aslanlar gibi milli takım için hizmet ettiler. Hepsi hakkını helal etsin” dedi. Tecrübeli teknik adam, milli takımda 2. döneminin sona erdiğini ancak bu sayının 3 veya 4 bile olabileceğini kaydetti.

“Yurt dışını düşünüyorum” diyen Terim, “Milli Takım defteri hiçbir zaman kapanmaz. Gidiyorum ama yine burada buluşabiliriz” ifadelerini kullandı. İstifasından hiçbir pişmanlık duymadığını kaydeden Terim, “Göreve yine gelsem yine aynı şeyleri yapardım” sözleriyle eleştirilere cevap verdi, soruları da 'pazartesi konuşacağım' diyerek geçiştirdi.


Gel de yanma!

2010 Dünya Kupası finallerine katılma şansını kaçıran A Milli Takım'ın üzüntüsü İspanya'nın Bosna Hersek'i yenmesiyle bir kat daha arttı. A Milli Takım şanssız puan kayıpları yapmış olsa da Bosna ve Belçika maçlarını kazanması halinde grubu ikinci sırada bitirip baraj maçları oynama şansı yakalayacaktı. Ay Yıldızlılar Ermenistan maçıyla birlikte bu iki karşılaşmayı kazanmış olsaydı, şimdi play-off'taki rakibini bekliyor olacaktı. Güney Afrika'ya İsviçre, Danimarka, Slovakya, Sırbistan gibi sıradan takımlar 1. olarak gitti. Ne yazık ki biz evde kaldık.


İmparatorun gözyaşları

Onlar birlikte ne zaferlere imza attılar. Avrupa Şampiyonası'nda yaşadıkları ve yaşattıkları coşkuyu hangimiz unutabildik ki. Dün gece de kazanmışlardı. Coşan değil, kulübeye koşanlar vardı bu kez. Sevinç değildi onların ki. 'Tek suçlu sen değilsin' diyen bir haykırıştı bu. Koştular, hem de hepsi. Eksiksiz… Fatih Hoca açtı kollarını, baba şefkatiyle teşekkür etti, veda busesini kondururken. Gözleri doldu. İmparatorlar ağlamazdı. Ceketinin koluyla sildi gözyaşını. 4 yıl, bu çocuklarla geçen yaşadıkları heyecanlar, sevinçler, üzüntüler bir film şeridi gibi gözlerinin önünden geçerken./yeni şafak