İstanbul'daki narkotik operasyonunda gözaltına alınan Tarkan , savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tarkan ile birlikte Selman Göknur Ş. ve Bekir S. serbest bırakılırken 8 şüpheli ise mahkemeye sevkedildi...

UYUŞTURUCU kullandığı ve başkalarına temin ettiği iddiasıyla Perşembe günü akşam saatlerinde gözaltına alınan şarkıcı Tarkan (Tevetoğlu), savcılık soruşturmasının ardından serbest bırakıldı. Tarkan'ın yanı sıra B.S ve S.G.Ş de serbest kaldı.

Tarkan, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saat 09.30"da adliyeye çıkartıldı. Hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliye binasına alınan Tarkan"ın üzerinde siyah mont ve siyah pantolon vardı. Sakalları uzayan Tarkan, adliyeye kelepçesiz getirildi.

Tarkan ile gözaltına alınan magazin muhabirleri K. K. ve B. S. ile R. A., T. M., G. Y., Ö. F. M., M. E., S. G. Ş., A. G., F. H. sanık ve şüpheliler tarafından kullanılan kapıdan adliyeye alındı. Tarkan"ın dışındaki diğer şüphelilere kelepçe takıldı.

Tarkan"ın arasında bulunduğu 11 şüpheli saat 10.10"da adliyenin Adli Tabipliği'nde doktor kontrolünden geçirildi. Yemekhane kapısından Adli Tabiplik'e çıkartılan Tarkan, gazetecilerin görüntü almaması için yüzünü montunun şapkası ile örttü. Diğer 10 şüpheli de Adli Tabiplik'teki doktor kontrolüne yemekhane kapısından çıkartıldılar. Basın mensuplarının "Pişmanmısınız?" sorusuna ise Tarkan gülümsemekle yetindi.

Adliyeye sevk edildikten sonra 5"inci kattaki hazırlık kalemine alınan Tarkan, daha sonra ise ayrıcalık yapılıyor şeklinde dedikodulara neden vermemek için koridora alındı. Reflu hastası olan ve mide sorunları yaşayan Tarkan kaşarlı sandeviç yedi. Tarkan adliyeye getirildikten sonra ünlü bir markaya ait siyah bir takım elbise getirildi. Bir koli su siparişi veren Tarkan bir kısmını kendisine ayırdı. Geri kalanını da diğer şüphelilere verdi. Adliye personeli Tarkan"la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Soruşturmayı yürüten Kadir Altınışık, tarafından saat 14.10"da sorguya alınan Tarkan"ın sorgusu yaklaşık 50 dakika sürdü. 7"inci şüpheli olarak sorguya alınan ve uyuşturucu kullandığını kabul eden Tarkan başkalarına uyuşturucu temin ettiği yönündeki iddiaları ise kabul etmedi. Tarkan"ın Chevrolet marka minibüsü de adliye yanındaki otoparkta bekletiliyor.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Tarkan"ı hayranları ve çalışma arkadaşları yalnız bırakmadı. Sabah erken saatlerde adliyeye getirilen Tarkan"ı bu zor gününde yalnız bırakmayan hayranları adliye çevresindeki bekledi.

Tarkan Fan Külüp üyelerinden Deniz Kaya (18), “O çok narin ve hassas birisi. Suçlu ya da suçsuz olduğunu henüz bilmiyoruz. Ama her ne olursa olsun. Onu çok seviyorum ve her zamanda sevmeye devam edeceğim” dedi. Yalgın Osman Kaya (24) ise “Ne olursa olsun, o bizim bir tanemiz. Türkiye'nin bir numarası. her zamanda öyle kalacak” diye konuştu.

DHA