Diyarbakırspor-Bursaspor mücadelesi ilk dakikadan itibaren büyük bir gerginliğe sahne olurken, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, sahaya atılan maddelere ancak 17 dakika dayanabildi. Yardımcı hakeme isabet eden taşların ardından Abitoğlu, soyunma odasına gitti. Ardından Bursaspor kafilesi stadı polis eşliğinde terk etti. Maç tatil edildi. Maçın tatil edilmesinin ardından stat çevresi savaş alanına döndü...

Hakemler sahayı terk etti, maç tatil edildi

Diyarbakırspor-Bursaspor mücadelesi ilk dakikadan itibaren büyük bir gerginliğe sahne olurken, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, sahaya atılan maddelere ancak 18 dakika dayanabildi. Yardımcı hakeme isabet eden taşların ardından Abitoğlu, soyunma odasına gitti. Bu arada Diyarbakırsporlu futbolcular mikrofonu alarak taraftarlara seslendi. Bursaspor kafilesi stadı terkederken, otobüse de taş yağmuru devam etti. Diyarbakırsporlu futbolcular da soyunma odasına döndü.

Hakem Abitoğlu, maçı tatil etti.

Sahaya girip, Bursaspor bayrağı yaktılar

Diyarbakırspor taraftarları maçın tatil edilmesinin ardından bir süre sahanın içinden çıkmadı. Taraftarlar, Bursaspor bayrağını yaktı. Stat çevresinde de gerginlik bir süre daha devam etti. Cadde ve sokaklarda taraftarların taşla saldırısına karşılık güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Hakemler zırhlı araçla gitti

Diyarbakırspor - Bursaspor maçının hakemleri zırhlı araçla staddan ayrıldılar. Bu arada Bursa'ya gitmek üzere Diyarbakır Atatürk Stadı'ndan ayrılan basın mensuplarının bulunduğu araçlar taş yağmuruna tutuldu

İşte yaşananlar

Diyarbakırspor-Bursaspor karşılaşması taraftarlardan gelen taşın yardımcı hakem Kemal Yavuz'a isabet edip yaralaması nedeniyle, maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından tatil edildi.

Alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen, gergin bir atmosferin oluştuğu Diyarbakır Atatürk Stadı'nda Bursasporlular sahaya çıktığı anda yoğun protestoyla karşılaştı.

İSTİKLAL MARŞI PROTESTO EDİLDİ

Seromoni sırasında İstiklal Marşı okunurken seyircinin bir bölümü sürekli ıslık çaldı. Marştan sonra ise PKK'nın marşlarından "herne peş" (ileriye gidin) melodisiyle söylendi.

Maç başlamadan kaleci İvankov gelen taşlar ve bazı cisimler nedeniyle sahanın ortasına gelip maçın hakemine dert yandı. Bu arada atılan taşlardan biri Haber Türk Gazetesi Diyarbakır Muhabiri Mehmet Kaya'nın gözüne geldi. Kaya, hastaneye kaldırıldı. Karşılaşma 6 dakika geç başladı.

Karşılaşmada zaman zaman sahaya atılan cisimler nedeniyle duraklamalar yaşandı. Maçı hakemi Abitoğlu iki kez anons yaptırmak zorunda kaldı. Karşılaşmada Bursaspor'un 17'nci dakikada kazandığı korner atışı sırasında Diyarbakırsporlu taraftarlar, sahaya yine pet şişe ve taş attı. Atılan taşlardan biri yan hakem Kemal Yılmaz'ın kafasına denk gelmesi üzerine hakem triosu soyunma odasına gitti.

ÇABALAR BOŞA ÇIKTI

Diyarbakırspor kaptanı Barış, Ayman ve Adnan maçın durması üzerine taraftarları eline aldığı mikrofonla sakinleştirmeye çalıştı. Yeşil kırmızılı futbolcu Adnan Türkçe ve Tazemeta da İngilizce olarak mikrofondan taraftarlara seslendi. Futbolcular, "Sadece bizi destekleyin. Sahaya sert cisim ve yabancı madde atmayın. Sadece tezahürat yapın" çağrısı yaptı. Tazemata, az Türkçesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Sivasspor önünde 1-0 önünde olduğunu hatırlatarak, herşeyin bitmediğini anlatmaya çalıştı.

BURSASPOR KAFİLESİ APAR TOPAR STADDAN AYRILDI

Ancak yardımcılarıyla beraber soyunma odasına inen maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, maçı tatil ettiğini söyledi. Bursaspor kafilesi haberi alır almaz, geniş güvenlik önlemleri altında apar topar otobüsle stattan ayrıldı. Karşılaşma ile ilgili kararı Futbol Federasyonu verecek.

BURSASPOR BAYRAĞI YAKILDI

Öte yandan stadda bulunan Diyarbakırspor taraftarları, sahanın içinde Bursaspor bayrağını yaktılar. Taraftarlar göndere tırmanarak Bursaspor bayrağını indirdiler. Ardından da tezahüratlar eşliğinde bayrağı yaktılar.

MAÇIN ARDINDAN DA STAD ÇEVRESİNDE OLAYLAR ÇIKTI

Diyarbakır'da maç tatil edildi, stat çevresi savaş alanına döndü

TURKCELL Süper Ligi'inde bugün oynanması gereken Diyarbakırspor- Bursaspor maçının görevli yan hakemlerden Kemal Yavuz'a atılan taş nedeniyle yaralanması üzerine, orta hakem Mustafa Abitoğlu tarafından tatil edilmesine taraftarlar tepki gösterirken; stadyumun çevresi savaş alanına döndü.
Bursa'daki olaylı maçın ardından bugünkü maçın yarıda kalması ve hakem Mustafa Abitoğlu'nun yardımcılarıyla soyunma odasına girmesinden ardından Diyarbakırsporlu futbolcular saha içinde bir süre bekledi. Maçın tatil edildiğinin açıklanması üzerine soyunma odasından çıkarılan Bursasporlu futbolcular, futbolcular Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait 2 midibüsle sıkı güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldı. Bursaspor kafilesinin midibüslere ayrıldığını gören stat çevresinde bulunan bazı Diyarbakırspor'lu taraftarlar araçlara taş attı. Polis taş atan taraftarları dağıtmak için panzerle biber gazı sıktı. Bursasporlu futbolcular çok sıkı güvenlik önlemleri altında havaalanına giderek, kendilerini bekleyen özel uçağa bindi.
Maçın tatil edildiğinin duyurulmasının ardından tribünlerde bulunan Diyarbakırspor taraftarların bir bölümü saha içinde inerken, direkt asılı bulanan Bursaspor bayrağını indirdi. Stattan konrollü olarak dışarıya çıkarılan Diyarbakırspor taraftarları stat çevresinde birçok noktada önlem alan polislere taşlı saldırıda bulundu. Polis, taraftarları dağıtmak için yine biber gazı kullandı. Yaklaşık 40 dakika süren olayların ardından güvenlik güçleri taraftarları dağıttı. Taraftarlar Diyarbakır kent merkezinde gruplar halinde yürüyüşler düzenleyerek, gelişmeleri protesto etti.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada olaylardan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Vali Mutlu, Bursaspor kafilesinin dün akşam kente gelmesi ardından sıkı önlemler alındığını ve otelden stadyuma gelinceye kadar hiç bir olayın olmadığını anlatırken “Maçın tatil edilmesi ve hakemen aldığı kararla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Böyle olmasını istemiyorduk, üzüldük” dedi.

DHA