Beyoğlu'nda kapatılan DTP'nin eski İstanbul il binası önünden yürüyüşe geçen bir grup, ev, iş yeri ve araçların camlarına molotofkokteyli ve taş atarak zarar verdi. Protestocuları vatandaşlar silah, satır, balta, beyzbol sopaları ve döner bıçaklarıyla kovaladı. Vatandaşların silahlı tepkileri de yabancı ajanslardan AFP'nin objektiflerine takıldı. AFP muhabiri, açılan ateş sonucu bir göstericinin yaralandığını duyurdu.

DTP İstanbul İl Örgütü üyeleri ile bölücü örgüt yanlısı bir grup DTP'nin kapatılmasını protesto etti.

Beyoğlu Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerindeki DTP Binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, saat 13.00 sıralarında Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararını protesto etti. Kürtçe bölücü örgüt lideri lehine slogan atan topluluk adına açıklamayı DTP İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı yaptı. Mahkemenin kararının demokrasiyi sindirmek amacını taşıdığını öne süren Avcı, Kürt halkı olarak demokrasiye olan inançlarının kaybolmadığını söyledi.

Ak Parti iktidarının açılımla çıkmaz yola saptğını belirten Avcı, “AKP istediğini alamayınca, partiyi kapatma yoluna gitti. Karar siyasidir. Mücadelemize başka bir boyutta, demokratik yolları kullanarak devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından yüzleri maskeli yaklaşık 200 kişi, önce sokaktaki çöp konteynerlarını devirdi. Daha sora Dolapdere yönüne ilerleyerek ellerindeki taş ve molotofkokteyllerini attılar. Dilbaz Sokak üzerindeki penceresinde Türk bayrağı olan“Kemalpaşalılar Kahvehanesi” bütün camlarını indiren topluluk, sokaktaki park halindeki 8 otomobile büyük hasar verdi. Çevreye ve mallarına zarar verildiğini gören sokak sakinleri grubu, ellerine geçirdikleri balta, beyzbol sopası, döner bıçakları ile topluluğun üzerine “Ya Allah bismillah, Allahüekber”, “Hepimiz Mehmediz, PKK'ya Yeteriz” sloaganları atarak kovaladılar. Protestocular kovalayan gruptan bazı kişiler Türk bayrağı açtı ve bu gibi eylemlerin kasıtlı olarak ve tahammül sınırlarını zorlamak için yapıldığını söylediler.

TABANCALI KOVALAMACA

Bu arada, göstericileri kovalayan grup içinde bazı kişilerin ellerinde tabanca olduğu ve bunları kaçan göstericilere doğrulttukları görüldü. Bu arada göstericilerin birinin tabanca ateşiyle yaralandığı öne sürüldü ancak bu iddia henüz doğrulanmadı. Polis yetkilileri silahların “kuru sıkı tabanca” olma ihtimalinin de bulunduğunu, soruşturmanın bu yönüyle de sürdürüldüğünü belirttiler.

Dolapdere Çukur Mahallesi'nde de ara sokaklarda barikat kurarak ateşe veren göstericilere polis müdahale etti. Bir MOBESE kamerasını kıran göstericilerin taşla saldırısına polis gözyaşartıcı bomba kullanarak karşılık verdi. dı. Göstericiler bir MOBESE kamerasını da kırdı. Polisin müdahalesi sonrası göstericiler ara sokaklarda gözden kayboldu. - DHA