Şemdinli olaylarında yargılanan ancak serbest bırakılan PKK itirafçısı Veysel Ateş, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın “İyi çocuktur” dediği astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz, haklarındaki tutuklama kararının ardından cezaevine konuldular.
 
Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitabevi’nin bombalanması olayı ile ilgili açılan davada Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce sanık astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve itirafçı Veysel Ateş hakkında önceki gün tutuklama kararı verildi. Kaya Muğla’da, İldeniz Aydın’da, itirafçı Ateş ise Sakarya’da yakalandı. Gözaltındaki üç kişi Van Ferit Melen Havalimanı’nda polisler tarafından teslim alındı. Ateş, İldeniz ve Kaya, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından hastaneye götürülerek muayene edildi. Ardından Van Adliyesi’ne getirilen Kaya, İldeniz ve Ateş kararın yüzlerine okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Mahkeme eski kararda direnmeli
 
Kararın ardından davayı başından beri takip eden Van Barosu, bölge baroları temsilcileri ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı.
taraf