3-6-1 düzenini denedi
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, deplasmandaki Antalyaspor yenilgisinden sonra, “Bordeaux maçında kadroda revizyon olacak” demişti. Herkes Alman hocanın nasıl bir revizyona gideceğini merak ederken, mücadele başladığında Cim Bom"un uyguladığı sistem şaşkınlık yarattı. Sahaya 3-6-1 düzeniyle çıkan Aslan"da, sağ koridor aylar sonra ilk kez formasına kavuşan Kewell"a, sol kanat da boydan boya Arda"ya emanet edildi. Lincoln ve Baros da hücum hattındaydı.

Takımı geriye yasladı!
Savunma hattında Emre Aşık, Servet ve Meira görev yaparken, defansın kanatlarında büyük boşluklar oluştu. Mehmet Topal, Ayhan ve Barış orta sahada hem hücum hem de savunma görevini yerine getirmeye çalıştı. İkinci yarıda Lincoln ve Baros gibi oyuncuları kenara alan Skibbe, son 15 dakikada takımını tamamen geriye yaslayarak 0-0"lık sonuca razı olduğunu ortaya koydu. Cim Bom özellikle maçın son anlarında kalesinde birçok gol tehlikesiyle karşılaştı.

Kewell ne yapsın
Son olarak 7 Aralık 2008"deki Ankaragücü deplasmanında forma giyen ve kasığındaki fıtık nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından aylarca takımından uzak kalan Kewell, Bordeaux maçıyla sahalara döndü. İlk 11"de forma giyen Avustralyalı yıldız, tamamen kendisine emanet edilen sağ kanatta hem hücum hem de savunma yapmaya çalıştı. Kewell ikinci yarıda yerini Sabri"ye bıraktı.

Milliyet