Haziran ayının gelmesiyle birlikte sıcak hava da etkisini göstermeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda yağmurla uyanan İstanbullular hafta sonu güneşli bir havayla gözlerini açtı.

Meteoroloji bazı iller için yağış uyarısı yaparken hava sıcaklığının artacağı sinyallerini de verdi. İşte Meteorolojiden son değerlendirmeler...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Balıkesir, Bursa, Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzey çevreleri ile akşam ilk saatlerde Eskişehir ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök sağanak ve gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan bölgelerde 1 ila 3 derece azalırken, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

MARMARA:Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güneydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri ile Manisa, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu, zamanla bölgenin güney ve batısı parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatlerde Eskişehir ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.