İZMİRLİ sigortacı M.B.T., 5 ay önce düğün akşamı çıkan kavganın ardından ayrıldığı eşi B.Y.T.’nin, kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia edip, ’Ailenin Korunması Kanunu’ndan faydalanmak için dava açtı. Kadın hakim, genç kadına, şikayetçi olan eşinin evine ve işyerine bir ay süreyle yaklaşmama ve iletişim cihazlarıyla rahatsız etmeme cezası verdi.
İzmir’de sigorta şirketi bulunan M.B.T., yanında çalışan B.Y.T. ile geçen yıl aralık ayında evlendi. Ancak düğün yemeğinde kavga çıktı, annesi yeni gelin kızı B.Y.T.’yi alarak restorandan ayrıldı. M.B.T. evine yalnız döndü. B.Y.T. bir hafta sonra 100 bin TL’lik manevi tazminat ve boşanma davası açtı. Bunun üzerine koca da karşı boşanma davası açtı.
İlk duruşmada eşinin ve eşinin yakınlarının saldırısına uğradığını, ağır hakaretlerine maruz kaldığını, ölümle tehdit edildiğini ve Adliye’den polis nezaretinde çıkabildiğini iddia eden M.B.T., eşi, kayınpederi ve eşinin amcası hakkında suç duyurusunda bulundu. Tehditlerin telefonda sözlü olarak devam ettiğini önesüren M.B.T., avukatı Zübeyde Sema Ermiş ile İzmir Adliyesi’ne gidip ’Ailenin Korunması Kanunu’ gereği, eşinin kendisiyle sözle ya da fiili iletişim kurarak tehdit etmesinin önlenmesi amacıyla koruma talebinde bulundu.
İki tarafın da açtığı boşanma davaları İzmir 12’nci Aile Mahkemesi’nde birleştirildi. M.B.T.’nin, avukatı Ermiş aracılığıyla verdiği ’koruma kararı’ dilekçesini inceleyen 5. Aile Mahkemesi’nin kadın hakimi Kaftan Bahar Çiftçi, B.Y.T.’nin eşi M.B.T.’ye karşı 4320 Sayılı Kanun gereği aile bireylerine karşı şiddet veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması, eşinin oturduğu adrese ve işyerine 1 ay süreyle yaklaşmama ve aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmeme cezası verdi. Hakim Çiftçi, aykırı davranması halinde B.Y.T.’nin tutuklanacağının kendisine ihtar edilmesine karar verdi. Hakim Kaftan Bahar Çiftçi, baba İ.Y., ve amca M.Y. hakkında aynı çatı altında olmadıklarından, bu yöndeki tedbir kararı alınmasına gerek görmedi. Kocanın avukatı Zübeyde Sema Ermiş, bir ayın sonunda süre uzatımı için yeniden mahkemeye başvuracaklarını bildirdi.- milliyet