Galatasaray Kulübü'nde başkan Özhan Canaydın'ın yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının ardından, kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adayı olduğunu açıkladı.

Yazılı bir açıklama ile adaylığını duyuran Adnan Polat, Özhan Canaydın'ın yeniden başkan adayı olmayacağını açıkladığını vurgulayarak, “Bu açıklama üzerine kendisiyle yaptığım görüşmeler ve muvafakati doğrultusunda, Galatasaray Kulübü başkanlığına aday olmaya karar vermiş bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

İki yıllık çalışma dönemleri boyunca kendisinden desteğini esirgemeyen Özhan Canaydın'ın, bundan sonraki dönemde de aynı desteği sürdüreceğini beyan etmiş olmasının, adaylık kararını perçinlediğini ifade eden Polat, “Kuracağımız yönetim kurulunun amacı, camiamızın tamamını kucaklamak ve her Galatasaraylıyı kulübü için çalışan bir yönetim kurulu üyesi haline getirmektir. Galatasaray camiasının bana güvenerek görev tevdi etmesi halinde, mevcut yönetimimizin süresine sığdıramadığımız işleri tamamlayacağımızı ve Galatasaray için en iyiyi yapmaya çalışacağımızı taahhüt ederim” şeklinde konuştu.

Adnan Polat, mart ayındaki Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi Taner Aşkın ve İrfan Aktar'ın ardından adaylığını resmen açıklayan üçüncü isim oldu. Kongrede Adnan Öztürk'ün de aday olacağı kulislerde yer alıyordu.
AA