Törende konuşan Erdoğan eğitim sistemine değindi ve "Eksiklerimiz var ama devasa sorunlarımız yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 104 branşa 30 bin öğretmenin atamasını yaptı. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Erdoğan, yeni atamalarla öğretmen sayısının 923 bine çıkacağını söyledi.

Atamaların 121 bin kişi içinden yapılacağını aktaran Erdoğan, eğitim sisteminde "büyük bir devrim" gerçekleştirdiklerini kaydetti.

'Öğretmenliğin adanmışlık isteyen bir meslek'

Artık her ilde bir üniversite olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, "Bugün kimse ülkemizde eğitim altyapısıyla ilgili can alıcı bir sorundan bahsedemez. Eksiklerimiz var ama devasa sorunlarımız yok. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmalıyız. Bakanlık müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı" diye konuştu.

Erdoğan, "öğretmenliğin adanmışlık isteyen bir meslek" olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Siz şu anda işsiz kaldım, maaş temin edeceğim bir işe gireceğim diye yola çıktım diyorsanız yanlış. Sizleri bir nesli yetiştirmeye kendini adamış muallimler olarak görüyoruz.

Öğretmenlik herhangi bir istihdam alanı olarak görülecek bir meslek değil. Bir takım işler var herkes yapabilir ama öğretmenlik öyle değil. Öğretmenlik sevmezseniz çekilecek bir kahır değil. Öğrencilere ne kadar yüksek standartlı eğitim verirsek hedeflere o derece yaklaşırız.

"Doğu illerini çekince hemen batıya nasıl gelirim telaşına kapılmak yanlıştır"

Kurada Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşı içine kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz. Biz şuna inanacağız. 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz, bu toprakları yeninden vatan yapabilmek için veriyoruz.

Bu toprakları kimseyle paylaşmayız. Birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım. Yavrularımızı alacaksınız ve nakış işler gibi işleyeceksiniz ve yarının dünyasını sizler oluşturacaksınız."

Erdoğan, konuşmasının ardından butona basarak elektronik ortamda yapılan atama işlemini başlattı.