Kara Kuvvetleri'nin web sitesinde, 'Genel Konular' başlığı altında yer alan ve 'Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanması' ile ilgili görev tanımını da kapsayan 'Vazife' alt başlıklı bölüm, 1 Aralık 2009'da siteden çıkarılmıştı.

Bu değişiklik 9 Aralık günü AKŞAM'da manşetten duyurulmuştu. Haberin yayınlanmasından iki gün sonra (dün) Komutanlık, 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın görevi' başlıklı bölümü yeniden internet sitesine yükledi.

Yapılan ilk değişikliğin ardından 'Genel Konular' başlıklı sayfada sadece, 'Tarihçe' ve 'Barışı Destekleme Harekatı' ile 'Rütbe ve İşaretler' adlı bölümler kalmıştı. Şimdi bu bölümlerin yanında yeniden 'Görev' alt başlıklı bölüm de yer alıyor.

'Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın vazifesi, TSK'nın bir unsuru olarak, Türk yurdunun ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanması ile ilgili kendisine verilen görevleri yerine getirmektir' sözleriyle başlayan görev tanımında, 'Dış Tehditlere Yönelik Görev ve Sorumluluklar', 'İç İstikrarın Sağlanmasında Görev ve Sorumluluklar', 'Uluslararası İstikrarın Sağlanması ile İlgili Görevler' başlığı altında farklı görevler sıralanıyor./akşam