Sisi lakaplı Seyhan Soylu"nun fikir babası olduğu “Tövbekarlar yarışıyor, ateistler din seçiyor” programı olay yaratmaya devam ediyor. Bardakoğlu"nun “Hiçbir imamın programa katılmasına izin vermeyiz” sözlerine Sisi tepki gösterdi: O vermezse Tunus"tan getirtirim.

Kanal T"de Eylül ayında yayınlanacak olan “Tövbekarlar yarışıyor, ateistler din seçiyor” isimli programa tepkiler her geçen gün daha da büyüyor. 10 ateistin (tanrı tanımaz) bir evde toplanacağı programda bir haham, bir rahip, bir Budist rahip ve bir de imam bir araya gelecek. 1 hafta boyunca 10 ateiste Allah sevgisi aşılamaya çalışacaklar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu"nun gösterdiği sert tepki ve “Hiçbir imam bu programa katılamaz” sözleri üzerine programın yaratıcısı Sisi olarak bilinen Seyhan Soylu"yu aradık. Şimdiden 200"den fazla ateistin başvuru yaptığını açıklayan Sisi, tepkilere anlam veremediğini söyledi:

"El Cezire benimle röportaj yapacak"

“Biz bu yarışmada dinleri yarıştırmıyoruz, insanlara Allah sevgisi aşılıyoruz. Dış basında programımıza çok büyük destek var. "Türkiye dinle ilgili de demokrasiye ayak uyduruyor" diyorlar. Hatta kardinalden bir papaz programla ilgili olarak "Biz Vatikan"dan bir rahip göndereceğiz, Türkiye"deki bu tepkiyi anlayamadık" dedi. Biz de bu tepkiyi anlamış değiliz. İngiliz The Guardian gazetesiyle bugün (dün) röportaj yapıyorum, yarın (bugün) manşetiz. Salı günü de El Cezire"yle röportajım var.”

"Bence Bardakoğlu günah işliyor"

Sisi Bardakoğlu"nun “Reyting uğruna böyle hokkabazlık olmaz, dinler yarıştırılamaz” açıklamasına da sert çıktı: “Bardakoğlu"na dava açıyorum. Çünkü biz hayırlı bir iş yapıyoruz, dinleri yarıştırmıyoruz ki. Eğer Sayın Bardakoğlu bize imam vermezse Allah katında günah işliyor olacak. Çünkü nefsiyle hareket ediyor. Hz. Muhammed (S.A.V) ne diyor; "Bir tane kulunu Müslüman et, cennetin kapılarını aç." Eğer bize imam vermemekte direnirse imamı gerekirse Tunus"tan getireceğim.” Eylül ayında başlaması planlanan programı Gülgün Feyman sunacak. Yapımcısı ise Ayşe Önal. Seyhan Soylu programın içeriğini şöyle özetledi: “10 ateist, bir haham, bir rahip, bir Budist rahip ve bir de imam olacak. Din adamları 5 gün boyunca tek tek 10 ateistin kaldığı eve girecek ve onlara Allah aşkını aşılayamaya çalışacak. 6"ncı gün ise ateistleri ibadethanelere götürüyoruz. Sonra bir odaya koyup Allah"a inanıp inanmadıklarını soruyoruz. Eğer inanmaya başladım" diyen varsa onun hangi dini seçtiğini gizli tutuyoruz. Hangi dini seçmişse de hacı olması için gereken yere gönderiyoruz. Türkiye"de Musevi bir işadamı İbraniliği seçenleri ağlama duvarına yollamak istediğini bize iletti. Yunanlı bir işadamı da Ortodoks olanları önce Meryem Ana"ya sonra da Yunanistan"a tatile göndermek istiyor.”

DİYANET ZEHİR ZEMBEREK: Şaklabanlık, soytarılık!

Programa Diyanet İşleri"nin tepkisi büyük oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, program fikri ilk ortaya çıktığında şunları söylemişti: “Bu çok büyük ve vahim hata. Şaklabanlık ve soytarılık. Reyting uğruna yapılmadık şey kalmadı. Hiç olmazsa dini rahat bıraksınlar. Din adamlarını ortaoyuncuları gibi kullanmak büyük saygısızlıktır. Bizim bünyemizde hiçbir din adamının katılmasına izin vermeyiz.”

"HUZURA DOĞRU"DAN NE FARKI VAR!"

Daha başlamadan olay yaratan reality show"un fikir sahibi Sisi, tepkiler karşısında şaşkına döndüğünü söylüyor: “Bu programın TGRT"de yıllarca yapılan "Huzura Doğru" ve Samanyolu TV"de yapılan "Sırlar Kapısı"ndan hiçbir farkı yok. Bu da tövbe programı, insanlara Allah aşkını aşılayacağız.”

PROGRAM DIŞ BASINDA DA OLAY OLDU

“Tövbekarlar yarışıyor, ateistler din seçiyor” adlı dini reality show programı yabancı basında olay yarattı. Yarışma BBC, Reuters, AP, AFP, The Guardian, Daily Telegraph, New York Times gibi dünyanın önde gelen yayın organlarına haber oldu. Reuters"a konuşan Seyhan Soylu, “Biz bu şov programı ile insanlara en büyük hediyeyi yani Tanrı inancını hediye ediyoruz” dedi. Reuters"a bilgi veren İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da, “Bize bağlı herhangi bir imamın programda yer almasına izin vermeyeceğiz. Reyting uğruna dini alet etmek tüm dinlere saygısızlıktır. Din, eğlence programlarının aracı haline getirilemez” ifadesini kullandı. İngiliz Guardian gazetesi de programı, “şaka gibi ama değil” diye yorumlandı.

Kazanan hacı oluyor

“Tövbekarlar Yarışıyor” yarışma programında 1 imam, 1 papaz, 1 haham ve 1 Budist rahip, 10 ateisti kendi dinlerine yönlendirme mücadelesi verecek. Tövbe edip istediği dine yönelenlerin ödülü ise hacı olmak olacak! Tövbe edip İslamiyet"i seçen ateist Kabe"yi tavaf etmek için Mekke"ye, Hıristiyanlığı seçen Vatikan"a, Museviliği seçen Kudüs"e ve Budizm"i seçen ise Tibet"e gönderilecek. 4 din adamı, 10 kişiye kendi dinlerini kabul ettirmek için mücadele ederken, bilgi ve ikna yeteneklerini de yarıştıracaklar.