Cumhurbaşkanı Gül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Erzurum'dan karayolu ile Bayburt'a geldi.

Gül'ü valilik binası önünde Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Bayburt milletvekilleri Ülkü Gökalp Güney ve Fetani Battal ile kent protokolü karşıladı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde yürütülen ''81 İlden 81 Yıldız Projesi'' kapsamında Bayburt'un ''yıldız öğrencisi'' seçilen Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Emine Turan, Gül'e bir buket çiçek sundu.

Valiliğe gelişi sırasında sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılanan Gül, vatandaşları selamladı.

Vali Kerem Al, makamında Cumhurbaşkanı Gül'e ziyaretin anısına el dokuması bir halı ile gümüş tabak hediye etti.

VALİLİK BALKONUNDAN HALKA HİTAP

Valilik balkonundan halka hitap eden Gül, Bayburt'u ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha önce Bayburt'a gelemediğini ve bunun, içinde ukde olarak kaldığını ifade eden Gül, Bayburtlulara sevgi ve selamlarını sundu.

Vali Al'dan ve kentin yöneticilerinden Bayburt'un sorunlarına ilişkin bilgi alacağını belirten Gül, şunları söyledi:

''Yapılacak işler var. Ama devletin bütün kurumları noksanlıkları gidermek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Sizler nasıl devletine bağlı, fedakar, şikayet etmiyor ve ülkesinin yanında duruyorsanız, bizler de devlet olarak sizin yanınızda olacağız. İnanıyorum ki her şey daha güzel olacak. Sizler yöneticilerinize destek verirseniz, dayanışma içinde olursanız, eksiklikler daha hızlı giderilecek ve her şey daha hızlı olacak. Hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyin. Devleti yanınızda bileceksiniz. Sorunlarınızı, beklentilerinizi aktaracaksınız ve bunlar yerine gelecek. Bu gösterdiğiniz sevgi, benim şahsımda devlete gösterdiğiniz sevgidir. Hepinize parlak ve aydınlık gelecek, sağlık ve afiyet temenni ediyorum.''

Bayburt'ta devletin kurumlarının giderek güçlendiğini ifade eden Gül, kentin üniversiteye kavuştuğunu, Sağlık Bakanı Akdağ'ın verdiği bilgiye göre de devlet hastanesinin eksikliklerinin tamamlanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Her şey sizin için... Kuzeyden güneye, doğudan batıya herkes, her şeyin en iyisine layık. Devlet bunları yerine getirmek için azimlidir, kararlıdır, gece gündüz çalışma içindedir'' diye konuştu.