Gezi Parkı Direnişi'nin yıldönümü için 31 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da OHAL ilan edildi. Taksim, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy ve çevresini 25 bin polis ablukaya aldı, AKP'nin Gezi korkusu toplu taşıma seferlerini iptal ettirdi. Gün boyu Gezi Parkı çevresinde polis helikopteri sesi hiç susmadı. Akşam saatlerinde İstiklal Caddesi'nde toplanarak Taksim Meydanı'na çıkmak isteyenlere ise polis saldırdı. Onlarca vatandaş yaralandı, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Hatta öyle ki; Beyoğlu Emniyet Müdürü Ünal Altıner, İstiklal Caddesi'nde iki çocuğu gözaltına alırken görüntülenmişti.

Dün ise Taksim Meydanı'nda bambaşka bir görüntü vardı. Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç'ın çektiği fotoğrafta önceki gün iki çocuğu gözaltına alan Emniyet Müdürü Ünal Altıner var. Altıner, Suriye'deki seçimleri protesto eden yüzleri puşili Suriyeli göstericilerle birlikte görülüyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağını açan gruba polis hiç bir müdahalede bulunmadı. Yaklaşık 15-20 dakika gösteri yapan gruba iki çocuğu gözaltına alan Emniyet Müdürü Altıner'in söyledikleri ise çok çarpıcıydı: Normalde sizi gözalı yaparım biliyorsunuz. Gidin Galatasaray Meydanı'nda eyleminizi yapın.

Grup bu sözlerin üzerine bayraklarını toplayarak Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

Cumhuriyet