Heyelanda Asarkent Yapı Kooperatifi tehlike yaşamış, bloklar arkasında bulunan istinat duvarı zarar görmüştü.
Kuşadası Çevre yolunda meydana gelen çökmenin arttığı gözlendi. Zeminin yumuşak olması nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından müdahale edilemeyen çevre yolu kaymasında; hava şartlarının düzelmesi, Nisan ve Mayıs aylarında zeminin kuruması bekleniyor.
Asarkent Yapı Kooperatifi sakinlerinden Mehmet Erdoğan karayolları ekiplerinin heyelan bölgesinde incelemelerde bulunduğunu ancak Nisan ve Mayıs ayından önce müdahale edemeyeceklerini bildirdiklerini söyledi. Toprağın yumuşak ve hareketli olmasından dolayı tedirgin olduklarını belirten Mehmet Erdoğan, ikamet ettikleri Kooperatif blokları arkasında bulunan istinat duvarının 2 metre kadar binalara yaklaştığını söyledi. Önümüzdeki günlerde yağışların tekrarlanmaması için dua ettiklerini belirten Mehmet Erdoğan yetkililerin bir an önce çare bulmalarını istediklerini, huzursuz olduklarını kaydetti.
Meydana gelen heyelan sonrasında Asarkent Blokları arkasında bulunan enerji olmayan boş elektrik direğinin daha fazla eğildiği, TEDAŞ yetkilileri tarafından etrafına kazıklar ve çelik teller yardımı ile tedbir alındı.