Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İstanbul'da katıldığı bir toplantı öncesinde gazetecilerin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"YASAL SÜRECE HİÇ DİKKAT EDİLMEDİ"

Büyükanıt, "Şöyle bir gerçek var tabiki... Yürümekte olan yasal bir süreç var. Maalesef onu görüyorum ki Türkiye'de bu yasal sürece hiç dikkat edilmedi. Gazetelerde çarşaf çarşaf yer alıyor. Bunlar soruşturmanın gizliliğini ihlaldir. Bilgi kirliliği var" dedi. Büyükanıt, "Şimdi ben Şemdinli olayında bir askeri övdüğüm için beni neredeyse idam edeceklerdi. Oysa ben onu övdüğüm zaman emrimde çalışmıştı. Daha henüz yasal bir süreç başlamamıştı. O asker serbest bir vatandaştı. Neler olduğunu siz biliyorsunuz. Devam eden yasal bir süreç var" diye konuştu.

"TÜRK HALKININ SAKİN OLMASI LAZIM"

Bir gazetecinin, "gözaltına alınan emekli paşaların Başbakan'ın emriyle serbest bırakıldığı" yönündeki sorusuna ise Büyükanıt, "Türk vatandaşı insanlar birbiriyle oturup konuşurlar. Neler konuşulduğunu bilmeden şöyle olmuştur, böyle olmuştur demek; bir futbol maçının skorunu tahmin etmek gibi birşey" diye yanıt verdi. Büyükanıt, "Türk halkının sakin olması lazım, gerilim ortamından uzak durması gerekir" ifadesini kullandı.

Gazze'ye Türk askerinin gönderilmesi hakkında ise Büyükanıt "Bilmiyorum" şeklinde yanıt verdi.


MİLLİYET