Parti binasında gerçekleşen basın toplantısına Vatan Partisi Genel Başkanı Mehmet Bedri Gültekin, Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, parti yönetim kurulu ve çok sayıda partili katıldı.

Tek Adam Sistemine İzin Vermeyeceğiz

Basın açıklamasını okuyan Gültekin meclise sunulan önerinin 'tek adam sistemi'ni öngördüğünü belirterek,'Türk Milleti, TBMM'yi yetkisiz kılan, bölücülüğe hizmet edecek 'tek adam sistemi' ne izin vermeyecektir. Bu anayasa önerisi birinci olarak Türk Milleti'nin tam 150 yıldır yürüttüğü demokratikleşme mücadelesini yok saymakta, tarihi geri döndürmeye çalışmaktadır. Gültekin başakanlık önerisinin geçtiğimiz yıllarda PKK ve MHP Başaknı Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilmesinin herkes için uyarıcı olması gerektiğine değinerek' Türkiye ağır bir dış tehdit altındayken milleti ortadan ikiye bölmek analamına gelecek. Başkanlık sistemi girişimi ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür' dedi.

Sultanlık Rüyası Görmesinler

Bugün bazı insanların sultanlık hayali kurduklarını vurgulayan Gültekin Türk Milleti kaderini kişilerin keyfi kararlarına terk edemez. Yakın geçmişte izlenen kimi politikalar söz konusu olduğunda kandırıldım diyen anlayış sahiplerinin, Meclis denetimini tamamen ortadan kaldırarak neredeyse sınırsız yetkiyle Türkiye'yi nereye götürecekleri bellidir. Sultanlık rüyası görenlerin hevesleri kursaklarında kalacak' dedi.