Ergenekon iddianamesinde, emekli Albay Fikri Karadağ'ın kurduğu Kuvayı Milliye 1919 Derneği'ne yönelik ağır suçlamada bulunuldu. İddiaya göre, kışkırtıcı faaliyetler yürüten dernekte 13 bin 500 kişilik 'vatan hainleri' listesi bulundu
Milliyet'in haberine göre Ergenekon iddianamesinde, Fikri Karadağ'ın kurucusu olduğu Kuvayı Milliye 1919 Derneği'nde 13 bin 500 kişilik "vatan hainleri" listesi bulunduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan davanın iddianamesinde, sivil toplum örgütlerinin Ergenekon yapılanmasındaki önemine dikkat çekildi. İddianamede, bu örgütlerin bazılarının kamuoyunu yönlendirmek için kullanıldığı belirtilirken, emekli Albay Fikri Karadağ'ın kurucusu olduğu Kuvayı Milliye 1919 gibi derneklerin Ergenekon terör örgütünün istihbarat ve silahlı eylem amaçlarına yönelik faaliyette bulundukları ifade edildi.

'Hainler' listesi

İddianamede, bu derneklerden Kuvayı Milliye 1919 Derneği'nin önce ayrı bir suç örgütü olarak ele alındığı, ancak kurucusu Karadağ'ın, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'le ilişkisi saptanınca Ergenekon soruşturmasına dahil edildiği belirtildi.

Derneğin, Orhan Pamuk, Fehmi Koru, Sebahat Tuncel, Osman Baydemir gibi isimlere suikast planladığının anlatıldığı iddianamede, Karadağ'ın özellikle Türk-Kürt çatışması yaratmaya odaklandığı, bazı kişilerin Kürt komşularıyla olan sorunlarını bile Karadağ'a ilettiği ifade edildi. Karadağ'ın da adamlarından bazılarını bu sorunları çözmesi için gönderdiği anlatıldı.

'En iyisi ölüsü'

İddianamede, Mersin'de Türk bayrağının yakılması olayından da Karadağ'ın başkanı olduğu bu dernek sorumlu tutuldu. Karadağ'ın Mersin'de düzenlenen bir eyleme Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'ni davet ettiği, bir dernek üyesinin de eylemde Türk bayrağını yaktığı anlatıldı.

İddianamede, bu olayın ardından Türkiye genelinde bayrak mitingleri yapıldığına dikkat çekildi. Türk-Kürt çatışması yaratma arzusundaki Karadağ'ın bu nedenle derneği Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Mersin'de kurduğunun anlatıldığı iddianamede, Mersin'in ilçe ve köylerinde yerlilerinin de Kürtlere karşı kışkırtılmaya çalışıldığı vurgulandı. İddianamede Karadağ'ın Kürtler için, "Biliyorsun en iyisi ölüsüdür" dediği de belirtildi.

Alternatif ordu iddiası

İddianamede, söz konusu dernekten 13 bin 500 kişilik vatan hainleri listesi çıktığı ifade edilerek, Karadağ'ın da listeyi doğruladığı anlatıldı. Karadağ'ın Atatürk'ün, "Bu yolda ölmek var, öldürmek var" sözlerine çeşitli konuşmalarında atıf yaptığına dikkat çekilen iddianamede, derneğin TSK'ya alternatif bir ordu kurmak niyetinde olduğu da kaydedildi.

İddianamede, dernek üyeleri arasında sabıkalı çok sayıda kişinin olduğu, bazı dernek binalarında esrar partileri bile yapıldığı ifade edildi.