Geçtiğimiz hafta Cuma günü Koçarlı ve Söke ilçeleri"nde meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışırken, selde hayatını kaybeden 21 yaşındaki yeni evli Selime Göven"in acısı dinmiyor. Taziyeleri kabul eden Anne Fadime Dinç, evlat acısının kor gibi içini yaktığını belirtirken, kızının sanki öleceğini biliyormuşçasına ölmeden önce kendisi için ilginç bir vasiyette bulunduğunu söyledi.
Bir hafta önce yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması için başta Aydın Valiliği, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri seferber olurken selin en ağır ve unutulmaz acısını biricik evladı kızını kaybederek yaşayan Fadime Dinç, kızı için herkesten dua istedi.
Sel bölgesine ziyarete giden AK Parti heyeti, Büyükdere, Güdüşlü Köyleri ile Bağarası Beldesi"ne ziyaret edip selde hayatını kaybeden Selime Göven"in baba ocağına da taziye ziyaretinde bulundular.
Ak Parti Aydın önceki dönem Milletvekili Semiha Öyüş, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ve İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Niyazi Aykut selde hayatını kaybeden Selime Göven"in annesi Fadime Dinç"i taziye ziyaretinde bulundular. Annenin acısını paylaşan AK Parti heyeti, halkın da sorunlarını dinledi. En zor günlerinde öncelikle devleti, ardından siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini yanlarında görmenin acılarını dindirdiğini belirten vatandaşlar, gördükleri yakın ilgiden dolayı herkese teşekkür ettiler.
“ÖLECEĞİNİ BİLİYORMUŞ GİBİ VASİYET”
Yaşadıkları acı olayı ve selde hayatını kaybeden kızı Selime Göven ile ilgili ilginç anılarını kendisine ziyarete gelen AK Parti önceki dönem Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ve İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli"ye anlatan anne Fadime Dinç, “Kızım 6 ay önce Tayfun Göven ile mutlu bir evlilik yaptı. Sürekli ziyarete gelirler ve Tayfun da Selime"yi hiç kırmazdı. Sanki öleceğini biliyormuş gibi Selime bir gün bana "Anne ben ölürsem eşimi evlendir" dedi. O zaman bu sözü bana çok garip geldi. Sanki öleceği içine doğmuş” diyerek ilginç anısını Semiha Öyüş ve Demet Pilevneli ile paylaştı.
“YAĞIŞ VAR GELMEYİN”
Olay günü geleceklerini öğrendiğinde çok yağış olduğunu belirtip defalarca geri dönmelerini istediğini belirten Anne Fadime Dinç “Defalarca "Geri dönün burada afat var gelmeyin" dediğim halde yola çıkmışlar. Olaydan kısa bir süre önce etraftan da "Çıkın araçtan kendinizi kurtarın" diye bağıranlar olmuş. Ama Tayfun hiçbir şey duymamış. Ecel işte. Yapacak bir şey yok. Kadere inanıyoruz” diye konuştu.