Varol, Van'ın Erciş ilçesinde görev yapan Sökeli öğretmen Gözde Bahar'ın ölüm haberinin alınması üzerine, acılı aileyi ziyaret ederek, başsağılığı diledi. 
     Gözde Bahar'ın dayısının oğlu Gökhan Çamoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halasının kızı olan Gözde'nin, üniversiteden mezun olduktan sonra uzun süre atamasının yapılması için beklediğini belirterek, ''Bu süre zarfında Söke'de ücretli öğretmen olarak görev yaptı. Atamasının olmasıyla hepimiz sevindik. 10 Temmuz'da nişanlandı. Önce kurtarıldığı için sevindik, ama maalesef dün gelen haber ile yıkıldık'' dedi. 
     Gözde Bahar'ın Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra Söke Savuca Fatma Suat İlköğretim Okulu, İzmir Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu, Söke Kemalpaşa İlköğretim Okulu ve Ağrı Doğubayazıt'ta ücretli öğretmen olarak görev yaptığı, 5 Eylül 2011 tarihinde ise kadrolu İngilizce öğretmeni olarak Erciş'te göreve başladığı öğrenildi. 
     Erciş ilçe merkezinde çöken Altıntaş apartmanın enkazından 67 saat sonra sağ olarak çıkarılan 27 yaşındaki İngilizce öğretmeni Gözde Bahar, kurtarılmasının ardından ilk olarak ilçe spor salonunda kurulan Sahra Hastanesine kaldırılmış, solunum sıkıntısı çeken ve kalbi duran Gözde Bahar burada yapılan müdahaleyle hayata döndürülmüş, ancak daha sonra ambulans helikopterle sevk edildiği Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalbinin yeniden durması üzerine yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.