İstanbul"da dün sabah etkili olarak başlayan şiddetli lodos nedeniyle deniz ulaşımı aksadı, şiddetli yağışın da etkisiyle maddi hasarlı birçok kaza meydana geldi. Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan şehir hatları vapuru iskeleye yanaşmakta güçlük çekince beşik gibi sallanan vapurdaki yolcular büyük panik yaşadı.
Kentte sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli lodos zaman zaman fırtınaya dönüşünce deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Kadıköy"den 09.45"te 250 yolcusuyla hareket ederek Beşiktaş"a doğru yola çıkan “Mustafa Aydoğdu” vapurunun iki motorundan birisi iskeleye yanaşacağı sırada arızalandı. Yaklaşık 30 metre açıkta bir süre bekletilen vapur lodosun etkisiyle beşik gibi sallanırken yolcular ise büyük panik yaşadı. Görevlilerin tüm uyarılarına rağmen bazı yolcular cep telefonlarıyla yakınlarını ve basın kuruluşlarını arayıp “Gemi sürükleniyor”, “Batıyoruz” diyerek yardım istediler. 10 dakikalık bekleyişin ardından “Adem Yavuz” isimli başka bir vapur, arızalı vapura sırtını vererek işkeleye yanaştırdı. Yolcular karaya ayak basar basmaz koşarak iskeleden uzaklaştı.
İstanbul"daki şiddetli lodos nedeniyle bazı iç ve dış hat vapur seferleri de iptal edildi.

Hayalet gemiler kaldırılmayı bekliyor


Şiddetli lodos yüzünden 22 Kasım 2008 akşamı Salacak sahilinde karaya vuran 2 gemi hâlâ kaldırılmayı bekliyor. Türk bandıralı Geylan Bey ile Transpetrol 2 adlı iki akaryakıt tankerinin enkazları, petrol sızıntısı ihtimali nedeniyle çevre sakinlerini de tedirgin ediyor. Kız Kulesi"nin hemen önünde çirkin bir görüntü oluşturan enkazların bir an önce kaldırılmasını isteyen Salacaklılar, acilen çözüm bekliyor. İstanbul Liman Başkanlığı yetkilileri ise, 2 geminin söküm ve parçalama işlemi yapıldıktan sonra kaldırmasının düşünüldüğünü belirterek, sürenin kısaltılması için çalıştıklarını söylediler.
GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul


Fırtınadan KAÇIŞ
Antalya"da dün şiddetli rüzgâr ve yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yazın binlerce turisti ağırlayan Konyaaltı Plajı"nda, saatteki hızı 40 kilometreyi bulan rüzgârın etkisiyle yüksek dalgalar oluştu. Muğla"da da yağmur ile şiddetli rüzgâr, özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye"de avlanmak üzere denize açılan balıkçıları zor durumda bıraktı. Karabağlar yaylası ile Düğerek mevkiinde ise tarım arazileri su altında kaldı. Çanakkale Boğazı"nda da Gelibolu-Lapseki ve adalara yapılacak seferler geçici olarak durduruldu.


MİLLİYET