Şehit askerlerden Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda basına açık tören yapıldı. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, şehit yakınları, kurum amirleri asker ve polisler katıldı.
 
Tören saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. 
 
Törenin ardından Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesi Muğla’ya,  Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş’ın cenazesiGaziantep’e gönderilmek üzere uçağa konuldu. Şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün cenazesi ise de Bitlis’in Ahlat ilçesine gönderilmek üzere helikoptere alındı.
 
Törene katılan şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün eşi Zeynep Sarıgül sinir krizleri geçirdi. Şehidin oğlu Malik Atakan Sarıgül, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, kızı gözyaşlarına boğuldu.
 
İKİNCİ TÖREN
 
Çaldıran’da dün şehit olan 6 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için de ikinci tören yapıldı.
 
Törenin ardından Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci’nin cenazesiAmasya’ya, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen’in cenazesi Nevşehir’e ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un cenazesi de uçakla Samsun’a gönderildi.