Van'da kent merkezinde bulunan polisevi ve 2 Nisan Karakolu’nu hedef alan bombalı saldırı son anda yoldaki hız önleme kasisine takıldı. Polisevi berberinin aracının altına yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba düzeneği kasise takılınca yere düştü ve hain plan sonuçsuz kaldı. Polisevinde berber olarak çalışan görevli, dün öğlene doğru aracıyla işe giderken şehir merkezinde otomobilin altı hız kasisine çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın altına yerleştirilen düzenek yere düştü.
 
Uzaktan kumandalı C-4 takviyeli
 
Polisevi berberinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen bomba uzmanları ve terörle mücadele ekipleri düzeneğin C-4’le güçlendirilmiş tahribat gücü çok yüksek bomba olduğunu belirledi. Cep telefonlu bomba düzeneğinin uzaktan kumandalı olarak patlamaya hazır olduğu ortaya çıktı.
 
Bombanın yerleştirildiği aracın polisevinde çalışan bir görevliye ait olması tehlikenin büyüklüğünü de ortaya koydu. Konuyla ilgili soruşturma başlatan emniyet ve savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bombalı aracın sahibi polisevinde görevli olduğu için kontrol noktalarından çok rahat geçerek park alanına girip çıkabiliyordu. Bu nedenle de tesadüfen ortaya çıkmasa bombanın fark edilmesi neredeyse imkansızdı.
 
Bomba bir gece önceden kondu
 
Bombanın önceki gece araca yerleştirildiği tahmin ediliyor. Polisevi berberinin aracını işten döndükten sonra evinin önüne park ettiği sabah da aynı araçla işe gitmek için yola çıktığı belirtildi. 
 
Görevlinin hergün düzenli olarak aynı araçla polisevine giriş çıkış yaptığı öğrenildi. Eylem-in amacına ulaşması durumunda onlarca polis memuru ve sivilin hayatına mal olabilecekti.  Güvenlik görevlileri Şemdinli bombası davasının Van Ağır Ceza’da görülmeye bugün başlanacak olması ve BDP milletvekillerinin yapacağı ‘Demokratik Özerklik’ toplantısının da yarın Van’da gerçekleşeceğini belirterek bombalı saldırı planının zamanlamasına dikkati çekti.  
 
stargazete