Bir çocuk beklerken 4 çocukları birden olan Aslan ve Karatay aileleri, bir taraftan bebeklerinin sağlıklı olmasına sevinirken, diğer taraftan bebeklere nasıl bakacaklarını düşünüyorlar.

Van'da biri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, diğeri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde olmak üzere 2 ayrı 4'üz bebek dünyaya geldi. Dünyaya geldikten sonra bir süre hastanede tedavi altında tutulan bebekler, tedavilerinin tamamlanmasının ardından aileleri ile birlikte taburcu edildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Birimi, dördüzleri olan ailelere destek olmak amacıyla bir çalışma balattı. Ailelerin ve bebeklerin tespitini yapan birim, çocukların bez, mama, şampuan malzemelerini karşılıyabilmeleri için sponsor arayışına başladı. Yapılan arayışların ardından Ontex Canbebe bebeklerin sponsorluğunu üstlenerek, iki ailenin mama, bez temizlik ürünlerini karşılayacaklarını açıkladı.

Aslan ailesinin 4'üz bebeği, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. 4'üz bebekler, 20 gün boyunca Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulduktan sonra taburcu edildi. 2 çocuk sahibi olan ve tesisat işleri yaparak ailesini geçindiren baba Mehmet Aslan, bir anda 6 çocuk babası olduğunu belirterek, hem şaşırdığını hem çok mutlu olduğunu söyledi. Maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen Baba Mehmet Aslan, çocuklara Beraat, Kadir, Emirhan ve kız çocuğuna da Tuana isimlerini verdiğini belirterek, "Böyle bir duyguyu yaşadığım için çok mutluyum. Allah, herkese nasip etsin. Dördüzlerin durumları gayet iyi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Birimi'ne göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca, sponsor olan firmaya da teşekkür ederim." dedi.

Kısa süre önce evlenen ve ilk çocuklarını bekleyen Karatay ailesi de bir anda 4 çocuk sahibi olmanın hem sevincini hem mutluluğunu yaşıyor. Bir anda 4 çocukları olan Karatay ailesi, dördüz bebeklerinin olacağını aylar öncesinden biliyordu. Baba Murat Karatay, dördüzlerin olacağını belirterek, "Böyle bir duyguyu yaşadığım için çok mutluyum. Allah, herkese nasip etsin. Eşimi özel bir hastaneye götürdüm. Hastanede doktor, ´Çocuğunuz olacak ama 1 değil, 2 değil, 3 değil tam 4 tane´ dedi. İlk duyduğumda çok şaşırdım. Eşim önce aldırmak istedi ama olmadı. Takipleri titizlikle yapıldı ve üç erkek bir kız bebek dünyaya geldi. Bebeklerin dünyaya gelişine çok sevindim. Ancak bakımları çok zor olacak. Şimdi dördüz sağlıklı çocuğumuz var. Çocuklarımın isimlerini Hasan, Hüseyin, Yusuf ve kız çocuğumun ismini de Nazerva bıraktım." ifadelerini kullandı.

Anne Nurcan Karatay ise çocukları için sponsor Ontex Canbebe ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Birimi'ne teşekkür etti.