Tıpkı Van Kedileri gibi farklı göz renklerine sahip olabilen Sibirya Kurdu Husky cinsi köpekler, Sibirya'dan getirilerek Van'daki bir çiftlikte besleniyor. Huskylerin tıpkı Van Kedileri gibi farklı göz renkleriyle ilgi odağı olduklarını söyleyen İşadamı Evren Baytar " Van kedileri gibi akıllı ve sevimli hayvanlar. Bizde Van kedisine olan benzerliği nedeniyle besliyoruz" dedi.
Van'lı işadamı Evren Baytar Sibirya'dan getirttiği Husky köpekler için çiftlik kurdu.

Erçiş yolu üzerindeki 2 dönümlük arazi üzerine kurulan tavuk çiftliğinin bir bölümüne kafesler kurarak barınak yaptı. Barınakta 2 damızlık erişkin Husky olmak üzere 2 tanede yavru köpek bulunuyor. Farklı göz renkleriyle Van Kedilerini anımsatan Huskyler Van'daki çiftlikte beslenerek Türkiye'nin birçok iline gönderiliyor. Şuana kadar 14 yavru, Van'daki çiftlikten diğer illere gönderildi. İkilim koşullarının elverişli olması nedeniyle yılda iki defa yavru aldıklarını söyleyen Baytar, bu köpeklere Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden talipliler olduğunu, ilk doğumdaki yavruları da İzmir, İstanbul ve Ankara'daki dost ve arkadaşlarına gönderdiklerini belirtti.

VAN KEDİSİ KADAR SEVİMLİ VE GÜZEL HAYVANLAR

Sibirya'dan getirilen Husky cinsi köpeklerin tıpkı Van Kedileri gibi farklı gözlere sahip olduğunu anlatan Evren Baytar " Huskyler inanılmaz sevimli köpekler. Tıpkı Van Kedileri gibi farklı göz renklerine sahip olabiliyorlar. Buda onlara olan sevgiyi artırıyor. Van kedilerine olan benzerliğinin de ilimize ve turizmine katkı sunacağını düşünüyorum. Her gün muhakkak köpekler için ziyaretçimiz var biz de gelenleri kırmayıp köpekler hakkın bilgi vererek sevmelerine fırsat tanıyoruz. Bu köpeklerin anavatanı buralar olmasa da bu köpekler burada çok iyi şartlarda yaşayabiliyorlar. Neden Van kedileri ile birlikte anılmasınlar" dedi.

HUSKY'LERİ DUYAN VANLILAR ZİYARETE GELİYOR

Bir gözü sarı, bir gözü mavi olan Van kedilerine olan benzerliğiyle dikkat çeken Sibirya Kurdu Husky çinsi tek göz köpekler, Van'da ilgi odağı haline geldi. Sibirya Kurtlarının Van'da bir çiftlikte olduğunu duyan 12 yaşındaki Sema Aslan "Bu köpekleri daha önceden internetten takip etmiştim. Van'da da olduklarını duyunca hemen onları ziyarete geldim. Çok sevimli ve cana yakın hayvanlar. Benimde bir tane olmasını çok isterdim" dedi./DHA