Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde geçen yıl yapılan sondaj çalışmasıyla bulunan kaplıcada, vatandaşlara günübirlik hizmet veriliyor. Şifalı sularında yüzmek ve günübirlik tatil yapmak isteyenlerin akınına uğrayan Van Gölü kıyısındaki sıcak su kaynağı, ziyaretçilerine hem kaplıca hem de göl turizmini bir arada sunuyor.
Yaptığı sondaj çalışmasıyla kaplıca suyunu elde eden Bitlisli işadamı İzzettin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaplıca suyunu en iyi şekilde değerlendirmek ve turizme kazandırmak istediğini belirtti. Bayram, 180 metre derinlikten çıkan kaplıca suyundaki sıcaklığın derinlere indikçe arttığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Bu alanda çok yüksek ısıda kaplıca suyu var. Sıcak su bulunan 4 yer daha tespit ettim. 2011 yılında ruhsat aldım ve şu anda günübirlik bir tesis yapıyorum. Tesisin inşaatı devam ediyor. Tesis bittiğinde günde 2 bin kişiye hizmet verebileceğiz. Tesiste her biri 150 metrekare alana sahip 4 büyük havuz, aileler için de 40 özel havuz bulunuyor. Bu büyük havuzlardan 2'sini kadınlar, 2'sini de erkekler için yapıyoruz. Kaplıca suyunun Van Gölü kıyısında çıkması, turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak.''
''Kuzey Van Gölü Selçuklu Turizm ve Gelişme Bölgesi Eylem Planı'' kapsamında, alanda 5 yıldızlı 500 yataklı otel inşa edeceğini anlatan Bayram, kaplıca suyunu sağlık alanında da değerlendireceğini ve bununla ilgili bazı projelerinin bulunduğunu kaydetti. Otelin yapılmasıyla kente çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini, bunun da ekonomiye canlılık kazandıracağını bildiren Bayram, yaptıracağı otelin kentteki işsizlere de istihdam sağlayacağını ifade etti.
Bayram, yapılan analizlerde kaplıca suyunun, eklem, cilt, bel fıtığı gibi hastalıklara iyi geldiğine değinerek, kaplıcaya giren hastaların suyun şifasını ve kalitesini kısa sürede fark edeceğini dile getirdi. Siirt'ten gelerek kaplıca suyuna giren vatandaşlardan Refik İzgi ise 200 kilometre yolu kaplıcaya girmek için katettiğini belirterek, ''Tanıdıklarımız, suyun çok güzel olduğunu ve hastalıklara iyi geldiğini söyleyince ben de geldim. Gerçekten su çok güzel, insana adeta masaj yapıyor. Herkesin buraya gelmesini, bu zevki ve güzelliği yaşamasını istiyorum'' dedi.
Muş'tan kaplıcaya girmek için gelen İsmail Subaşı da kaplıca suyunun bedenini rahatlattığını ve vücuduna zindelik verdiğini anlattı.