Sanatçı Şivan Perver Van depremi nedeniyle yayımladığı mesajda, Van depreminin yüreğini yaktığını belirterek, Van ve çevresinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini ifade etti.

Masajında, ''Vanlı kardeşlerimin durumu yüreğimi yakıyor, onların bütün acılarını paylaşıyorum. Lakin ne kadar zor olsa da umutlarını kesmesinler, yarınlar daha güzel olacak'' ifadelerini kullanan Perver, şöyle devam etti:

''Kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yürekli ve cesur insanlar hep beraber seferber olmuş, gece gündüz demeden belki bir kişiyi daha enkaz altından kurtarırız umuduyla çıplak elleriyle enkaz kaldırıyorlar. Bu kişilere sonsuz teşekkür ediyorum. Zira hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın, tamamen önyargısız olarak, insanlığın gerektirdiği sıcaklığı ve kardeşliği taşıyorlar Van'a. Öyle inanıyorum ki memleketimizde barışı ancak bu anlayışla inşa edeceğiz. Gelecekte sağduyulu bu insanların daha da güçlü, daha da fazla söz sahibi olmalarını diliyorum. Güçlü olsunlar ki yine son günlerde baş gösteren çirkin ve ırkçı söylemlerin sahibi bazı reytinge odaklanmış Barbi ve Kenlere karşı koyabilsinler. Burada beni endişelendiren husus ise, bu tür söylemlerin halkın bir kısmı tarafından kabul görüyor olması ve bu tür ırkçıların bu iğrençliği yıllardır devam ettirebilmeleridir. Gerçekten barış isteniyorsa, Ahmet Kaya kardeşimi linç eden zihniyete medya patronları artık geçit vermemelidir. Irkçı ve ayrımcı söylemleri hangi taraftan her kim dile getiriyorsa, onu şiddetle kınıyorum.''

Şivan Perver, Van ve çevresindeki Kürt halkına buz gibi nefret yerine, sıcacık sevgi ve şefkatin bu günlerde tezahürü olan battaniye ve giyecek gönderilmesi, yarınlarda bu ülkenin keyfini hep beraber çıkarma dileğiyle, insanlıktan yana tavır alan herkese sevgi ve saygılarını sunduğunu kaydetti.