Van’da dün akşam saatlerinde meydana gelen artçı sarsıntıda yıkılan Bayram Otel’de bulunanlardan Aydınlı Afşin Kürşat Güler’in hayatını kaybettiği belirlendi. Uzun süren çalışmaların ardından Aydınlı Astsubay Afşin Kürşat Güler’in kimliği 2 ay önce yaptığı nişanda parmağına taktığı alyanstaki nişanlısının ismi olan ‘Rengin’ yazısından tespit edilebildi. Kurban Bayramı’nı birlikte geçiren Güler Ailesi ise acı haberle adeta yasa boğuldu. 
Edinilen bilgiye göre Aydın’da öğretmenlik yapan Seyit Ahmet-Nazlı Güler’in oğulları Afşin Kürşat Güler 3.5 yıl önce Astsubay olarak ilk görev yeri olan Denizli’de 2 yıl görev yaptı. Ardından Hakkari Çukurca’ya tayini çıkan Afşin Ahmet Güler, 18 aydır burada görev yapıyordu. Ramazan bayramı öncesi Adana’daki bir silah arkadaşının düğün töreni için izine ayrılan Afşin Kürşat Güler , düğünden sonra arkadaşları ile görüşüp iznini uzatarak Kurban Bayramı’nı Aydın’daki Ailesi ile birlikte geçirdi. Ailesinin bayramını kutladıktan sonra önceki gün vedalaşıp İzmir’den havayolu ile Van’a giden Astsubay Güler, görev yerine gitmek için kendilerine taşıyacak olan helikopteri beklemek üzere Van Orduevi’ne yerleşti. Ancak artçı sarsıntılar üzerine Orduevi de yıkılma tehlikesine karşı boşaltılarak herkesin güvenli bulduğu yerde kalması istendi. 
Bunun üzerine son depremde yıkılan Bayram Otel’e yerleşen Afşin Kürşat Güler depremden yaklaşık 25 dakika önce ailesi ile görüşerek otele yerleştiklerini söyledi. 
 
“ALYANSTAKİ İSİMLE KİMLİĞİ TESPİT EDİLEBİLDİ”
Son depremi televizyondan öğrendikten sonra uzun süre oğlunu aradığını belirten acılı Baba Seyit Ahmet Güler, “Sürekli telefonunu aradık, bazen meşgul çalıyordu bazen de cevap veren olmuyordu. Enkazdan arama çalışmaları sırasında benimle de sürekli telefon ile görüştüler. En son akşam saatlerinde enkazdan çıkarılan birinin oğlum olup olmadığının belirlenmesi için yine telefon görüşmesi yaptık. ‘Parmağı’nda yüzük var mı?’ Diye sordum. ‘Var’ dediler. Çıkarın içindeki yazıyı okuyun dedim. Gelinliğim ‘Rengin’in ismini okuyunca adeta yıkıldım. Biz her gün terör korkusuyla yaşadık. Kör kurşunla hayatını kaybedeceğine korktuk. Teröre değil sebebine kurban gitti” diyerek yaşadığı acıyı dile getirdi. 
 
“DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU”
Yaz mevsiminde nişanlanan Ahmet Kürşat Güler’in şark görevinin sonuna yaklaştığı ve önümüzdeki günlerde tayin isteyeceği öğrenildi. Eylül 2012 tarihi için düğün tarihi belirleyen Rengin Küllü ile depremde yaşamını kaybeden Afşin Kürşat Güler’den geriye hatıraları kaldı. Acı olayı duyan herkes Afşin Kürşat Güler’in Mimar Sinan Mahallesi 2229 sokak üzlunan Tunca Sitesi’ndeki baba ocağına akın etti. 
Deprem Şehidi Afşin Kürşat Güler’in yarın Cuma Namazına müteakip Bey Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Koçarlı ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.
1011aydindepremsehit5.20111110181859.jpg
1011aydindepremsehit2.20111110181906.jpg
1011aydindepremsehit3.20111110181914.jpg