ANTALYA Vali Yardımcısı Hasan Özhan'ın 39 yıllık eşi Meliha Özhan, kocasının, kendisine bağlı bir birimde memur olarak görev yapan F.A. ile gizli aşk yaşadığını ileri sürerek boşanma davası açtı. İlişkiyi öğrendikten sonra eşinden dayak yediğini, bıçakla kovalandığını iddia eden 2 çocuk annesi Meliha Özhan, iki aydır ayrı yaşadığı eşinin 4'üncü Aile Mahkemesi'nin hükmettiği 1000 liralık tedbir nafakasını ödemediği için maaşına haciz işlemi başlattı.

Babasının memuriyeti nedeniyle Ankara'da yaşarken, Erzincan'dan köylüsü olduğu için kendi evlerinde misafir kalan Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Hasan Özhan'ın teklifini kabul ederek henüz 16 yaşında evlenen Meliha Özhan, okulunu bırakarak hayatını eşine, Hakan ve Dilek adlardını verdiği iki çocuğuna adadığını söyledi.

Eşinin çeşitli ilçelerde kaymakam olarak görev yaptıktan sonra İstanbul Vali Yardımcılığı'na atandığını, daha sonra İzmit depreminde `Koordinatör Vali Yardımcısı' olarak çalıştığını ve 2005 yılında da Antalya Vali Yardımcısı olduğunu kaydeden Meliha Özhan, 4'üncü Aile Mahkemesi'ne açtığı boşanma davasında 6 sayfalık yaşam öyküsü yazdı.

OĞLUM FARKETTİ
Antalya'ya taşındıktan sonra beyin ve mide ameliyatı geçirdiğini belirten 55 yaşındaki Meliha Özhan, kendisini ziyarete gelen Mersin'de opera sanatçısı olan oğlu Hakan'ın, 60 yaşındaki babasının valilik bünyesindeki AB Proje Merkezi'nde memur olan 36 yaşındaki F.A. ile mesajlaştığını ortaya çıkardığını söyledi. Meliha Özhan, "Hakan mesajları tesadüfen okumuş. Babasının beni aldattığını öğrenince çok bozulmuş. Kadını telefonla arayarak babasınının peşini bırakmasını istemiş. O kadın, `Benim bir ayağım Avrupa'da. Bana erkek mi yok? Babanız peşimi bırakmıyor' demiş. Vali beyin memuruyla yaşadığı aşkı telefon mesajlarından öğrendik" dedi.

ELİNDE BIÇAKLA KOVALADI
Eşinin, emrinde çalışan bir kadınla olan ilişkisini öğrendikten sonra bunu Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in eşi Emine Yüksel ile paylaştığını belirten Meliha Özhan, şunları anlattı:

"Vali Bey konuşursa biraz kendisine çeki-düzen verir diye düşündüm. Bu konuşmamız Vali Bey tarafından kendisine iletilmiş olmalı ki eve geldiğinde çok sinirliydi. Lojmana gelen temizlikçi kadının parasını istedim. Bana `Para vermiyorum, çalış öde. Valinin hanımını ara, sana o para versin. Ben kendime site içinde küçük bir ev buldum. İmam nikahı kıyıp oturacağım. Sen de kendine bir ev bak. 60- 70 bini aşmasın. Sen de orada otur' dedi. Çok moralim bozuldu ve biraz yürüyüşe çıktım. Evden çıkmadan önce serçe parmağına taktığı yüzüğü düşmüş yere. Kaybolmasın diye onu alıp çantama koymuştum. Bir mesaj geldi `Sakın yüzüğümü satma' diye. Eve geldikten sonra yüzüğü sordu ben de inat olsun diye sattığımı söyledim. O andan itibaren bana saldırdı. Tekme tokat dövmeye başladı. Elleri balyoz gibi geliyordu. Masanın altına girebildim. Bu arada mutfağa gitti. Elinde bıçakla dönüp beni kovalamaya başladı. Çığlık çığlığa kaçmaya başladım ve kapı komşumuza sığındım. Polise gidemiyorum, zaten polisin amiri. Neler olacağını biliyorum. Çaresiz kaldım. Vücudumdaki bütün morlukları komşularım gördü."

SATACAK BİRŞEYİM KALMADI
Kavgadan sonra oğlu ve gelininin geldiğini, eşiyle konuşup kendisine bir ev alındığını belirten Meliha Özhan, "Ama kuru ev insanın karnını doyurmuyor. Daha 2 ay önce kapımızın önünde polisler, bekçiler ile yaşarken, giriş katındaki bu evde şimdi yapayalnız ve korku içinde yaşıyorum. Babaları vali yardımcısı olduğu için çocuklarım benim tüm bu olayları sineye çekmemi istiyorlardı. Bunu yapmadığım için şimdi onlarla da aram açıldı" dedi.

Evin alınmasının ardından perdeleri, diğer işleri için sürekli para harcadığını belirten Meliha Özhan, "Gün paralarımı, altınlarımı sattım. Artık satacak bir şeyim kalmadı. Son olarak 100 lira param kaldı. Eğer haciz yoluyla bile nafakamı alamazsam burada aç kaldım. Bu yaştan ve bunca ameliyattan sonra nerede çalışabilirim?" diye konuştu.

`SEN GİT SEDA SAYAN'I İZLE'
Eşinin Antalya'ya geldikten sonra değiştiğini belirten Özhan, "Acaba andropoza mı girdi diye çok düşündüm. Gençleşmek istiyordu. Spor salonlarına gitmeye başladı ve vücut geliştirme sporları yapıyordu. Doğa sporları kulübüne üye oldu. Dul ve güzel bayanlar da o kulübe üyeymiş. Ben de onunla gitmek istediğimde, `Sen git evde Seda Sayan'ın programını izle' diye aşağılıyordu. Ne olduysa Antalya'ya geldikten sonra ve o kadın hayatımıza girdikten sonra oldu" dedi.

MAAŞINA HACİZ BAŞLATTI
Yaşadıklarını ağlayarak anlatan Meliha Özhan, "Ben 39 yıldır her şeyi yuttum. O çalışkan bir öğrenciydi ve annem babam Ankara'da yatacak yeri olmadığı için ona evlerini açtılar. Ben evlendiğimde 16 yaşındaydım. Çocuktum o zamanlar. Bu günleri yaşayacağımı bilsem, okurdum, meslek sahibi olurdum. 55 yaşında ondan gelecek parayı beklemezdim" dedi.

İki aydır ayrı yaşadığı kocasının Antalya 4'üncü Aile Mahkemesi'nin hükmettiği 1000 liralık tedbir nafakasını ödemediği için maaşına haciz işlemi başlattığını belirten Özhan, boşanma davasının önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacağını kaydetti.

İPE SAPA GELMEZ İDDİALAR
Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, eşiyle ayrılma noktasında olduklarını belirterek, "Kendisinin bazı psikolojik sorunları olduğu için birtakım ipe sapa gelmez iddialar ortaya atıyor. Çocuklarım da bu iddiaların doğru olmadığına şahit. Bunlar tutarlı iddialar değil" dedi. Davanın ilerki safhalarında bu suçlamaların doğru olmadığının dinlenen şahitler vasıtasıyla ortaya çıkacağını belirten Hasan Özhan, "Ayrılma noktasındaki bir eşin intikam duygusuyla, kızgınlıkla, psikolojik sorunlarla ortaya attığı ve hiçbir geçerliliği olmayan iddialar" diye konuştu.

En kıdemli Vali Yardımcısı olan ve Vali Alaaddin Yüksel'in izin olduğu dönemlerde Valiliğe vekalet eden Hasan Özhan'ın mahkemeye henüz bir savunma yapmadığı kaydedildi.

Vatan