Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin (ABGS) İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu ve bir yılını doldurmuş olan ''Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi'' kapsamında, ''Valilik AB Birimleri''nin teknik ve idari kapasitesini artırmak amacıyla ABGS tarafından ''İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı''nın 2 Şubat 2011 tarihi itibarıyla uygulamaya konulduğu belirtildi. 
     Bu program çerçevesinde Aydın'da 16 Ağustos 2010 gün ve 256 sayılı Valilik Makamı Oluru ile ''Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönergesi onaylanarak, Valilik binasında bir ofisin faaliyete geçtiği anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
     ''ABGS'nin kendi bütçesinden finanse edilmekte olan ''İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı'nın gelecek yıllarda aşamalı olarak tüm illeri kapsaması planlanmaktadır. Program kapsamında desteklenmekte olan projelerin hedefi yalnızca Ankara'da, İstanbul'da değil, Rize'den Adana'ya Hakkari'den Çanakkale'ye tüm ülke sathında AB heyecanının ve motivasyonunun yayılması ve AB üyelik sürecimizle ilgili farkındalığın artırılmasıdır. 
     ABGS tarafından 25 Mart 2011 tarihine kadar başvuruların kabul edildiği 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı'na 79 proje başvurmuştur ve idari, teknik değerlendirme sonucu, 2011 yılı için ayrılan bütçe çerçevesinde Aydın İlimiz dahil 25 İl faydalanmaya hak kazanmıştır. 
     'Trallis'ten Avrupa Birliğine Köprü' projesi Aydın Valiliğince oluşturulan on kişilik bir ekip tarafından hazırlanmıştır. Aydın Valisi, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Tarım Müdürü, İl Çevre ve Orman Müdürü projenin hazırlanması aşamasında tam bir kararlılık göstermişler; Çok sayıda kuruluşta destek vermiştir. Hazırlanan proje altı ay sürecektir.'' 
     Açıklamada, projedeki bütün faaliyetlerin Aydın'daki kamu kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları, medya ve halk ile birlikte gerçekleştirileceği, Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un yakın ilgisi ve destekleri ile gelişmeye devam ettiği kaydedildi.