Aydın"ın tarihinde ilk bayan belediye başkanı olan Özlem Çerçioğlu, biri özel ikisi resmi olmak üzere 3 yakın koruma tarafından korunmaya başlandı.

Son zamanlarda Aydın"ın uzun süredir gündeminde olan çeşitli sorunlarla ilgili aldığı kararlar nedeniyle tehdit aldığı iddia edilen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na Aydın Valiliği tarafından iki tane bayan koruma tahsis edildi. Bugüne kadar karşısına birinin çıkıp kendisine tehdit etmediğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Her ne olursa olsun Aydın"ı yaşanabilir bir kent haline getirmek için yaptığımız işlerde geri adım atmayız” dedi.

Aydın tarihinde kentin ilk kadın belediye başkanı olan Özlem Çerçioğlu, belediye başkanlığı görevini geldikten sonra Aydın"da yıllardır halkın büyük tepkisini çeken büfelerle ilgili aldığı yıkım kararlarını uygulamaya başlaması ile tehdit aldığı iddia edildi. Bir süre önce Aydın"daki yaklaşık 300 büfeden kurallara uymayan yaklaşık 150 adedinin yıkılacağını açıklayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sıkı korumaya alındı.

“HERŞEYİ HUKUKA GÖRE YAPIYORUZ”

Aydın Belediyesi"nin eski yönetimleri tarafından gelişi güzel yerlerde yapılan, kaldırımları işgal eden ve vatandaşların tepkisini çeken büfelerin hepsinin yıkılacağını dile getiren Başkan Çerçioğlu, şehir merkezinde bir çok yerde, akla-mantığa sığmayacak şekilde, gelişi güzel büfeler bulunduğunu belirtti. Aydın"ı yaşanabilir bir kent yapmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Kaldırımlar insanların yaya olarak yürüyebileceği yollardır. Bu büfeler öyle yerlere verilmiş ki, insanlarımız kaldırımlarda yürüyemez hale gelmiş. Bu konularda sıkıntıya neden olan, halkın tepkisini çeken büfeler ihale süreleri biter bitmez kaldırılacak. Aldığımız karar nedeniyle büfe işletmecilerinin tepkileri olacaktır. Fakat bizim için önemli olan Aydın halkının huzurudur. Aydın Belediyesi olarak şehrin güzelliği, temizliği adına bu tür operasyonlara devam edeceğiz. Bugüne kadar bana gelip de birisi tehdit etmedi. Her şeyi hukuka göre yapıyoruz. Bizim en büyük güvencemiz çocuklar ve gençlerimiz. Aydını yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Bunun için de yaptığımız işlerden geri adım atmayacağız” dedi.