Aydın Valiliği binasında hizmet veren İl Nüfus Müdürlüğü servisinin 2 nolu odası yaşlı ve engelli vatandaşlarının büroda otururken iş ve işlemlerinin görülmesi için "Yaşlılar ve Engelliler Hizmet Bürosu" olarak düzenlendi.

Aydınlı yaşlılar ve engelliler artık Nüfus Müdürlüğü"ne işleri düştüğünde kendileri için görevlendirilen 3 kişi tarafından işlemleri takip edilebilecek.

Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, özel araçları veya taksiyle Nüfus Müdürlüğü"ne gelen engelli ve yaşlıların nüfus ile ilgili her türlü hizmetlerinin araçlardan inmeden verilebileceği belirtildi.

Araç ile gelemeyecek durumda olan vatandaşların nüfus işlemlerinin ise yaşadıkları yere gidecek memurlar tarafından yapılacağı bildirildi.
Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Aydın İlimizde, önemli miktarda yaşlı nüfus yerleşik olarak yaşadığından; yaşlı vatandaşlarımızın daha hızlı ve rahat şartlarda hizmet alabilmelerinin temini için İl Nüfus Müdürlüğü imkanları gözden geçirilmiş olup;
Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü servisinin 2 nolu odası yaşlılar ve engelliler hizmet bürosu olarak düzenlenmiştir.

Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız büroda otururken iş ve işlemlerinin görülmesi, Büroda Merkez İlçe Nüfus Müdürü gözetiminde ve görevlendirilen 3 kişi tarafından yapılacaktır.

Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın özel araçları veya taksi ile Valilik Binası önüne getirilmesi halinde Nüfus ile ilgili her türlü hizmet, araçlarından inmeden verilecektir.

Araç ile getirilemeyecek durumda olan vatandaşların iş ve işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık Mevzuatının öngördüğü şartlar içinde, temin edecekleri araç ile memur gönderilerek bulundukları yerde gerçekleştirilecektir.

Araç temin edemeyecek durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ise; Nüfus ve Vatandaşlık ile ilgili işlemleri, Nüfus Müdürlüğüne ait araçla gidilerek bulundukları yerde yapılacaktır”