Aydın Valiliği"ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca her eğitim-öğretim yılının başında yapılan yoksul ailelere okul kıyafeti, okul çantası, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçları 2010-2011 eğitim yılının 2. döneminde de yapıldı. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının başında Aydın ve ilçelerinde 10 bin 250 öğrenciye toplam 860 bin 290 TL yardım yapıldı
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca her eğitim öğretim yılının başlangıcında, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının okul kıyafeti,okul çantası,kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere eğitim yardımları kapsamına destek verilmektedir.
Bu çerçevede; 2010-2011 eğitim öğretim yılının 2.dönemi için fondan İl ve İlçe SYD Vakıflarımıza kaynak dağılımı sonucunda ilköğretim ve ortaöğretimde eğitim gören çocuklarımızın ihtiyaçları için 697 bin 200-TL gönderilmiştir.
Eğitim yardımlarının ailelere öğrenci sayısı ve ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yapılacak şekilde planlanarak İl ve İlçelerimizde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okulunda öğrenim gören 10 bin 250 öğrenciye vakıf öz kaynaklarından da 163 bin 90-TL ilave edilmek suretiyle toplam 860 bin290-TL eğitim yardımı yapılmasına karar verilmiştir.Bu kapsamda; ikinci dönemde de ekonomik sosyal yoksunluk içindeki ailelerin ilköğretim ve ortaöğretimde eğitim gören çocukların okul kıyafeti, çanta, ayakkabı kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gereken katkı sağlanmış olacaktır” denildi.