Kazada yaralanan dede ve torun; kazayı gören Aydın Valiliği personeli ve diğer sürücülerin yardımıyla araçtan çıkarılarak, hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre; torunu Sarp Tüzelitürk"ü İstanbul"da yaşayan ailesinin yanına gönderebilmek için Didim"den İzmir Adnan Menderes Havaalanına gitmek üzere yola çıkan Bülent Ümit Tüzeltürk yönetimindeki 09 D 4966 plakalı otomobil, Söke"ye 10 kilometre sürücüsünün sıcak hava nedeniyle uyuklaması sonucu kontrolden çıktı. Önce orta refüje çarpan araç, daha sonra karşı şeride geçerek 4 takla attıktan sonra yolun ortasında ters vaziyette durabildi. Turizm sezonu olması nedeniyle çok işlek olan yolda takla atarak karşıya geçen aracın, karşı şeritten gelen araçlara çarpmadan durabilmesi büyük bir faciayı önledi.
Kazanın meydana geldiği anda Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un başkanlığında Didim"de yapılacak "2008 yılı Vergi Rekortmenleri Ödül Törenine" yetişmek üzere Didim yönüne seyir halinde olan Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Şefi Kemal Bozok ile Ege TV Aydın Temsilcisi Hüseyin Doğan"ın içerisinde bulunduğu araç kazayı görünce olay yerinde durdu. Hemen 112 Acil Servisi arayarak ambulans isteyen Bozok, daha sonra kazayı jandarmaya ve bölge trafik ekiplerine de haber verdi. Hafif yaralı olan dede ve torun yoldan geçen diğer sürücülerinde yardımıyla araç içerisinden çıkarılarak, ilk müdahaleleri yapıldı.
Kazada hurdaya dönen aracın içerisinden torunu Sarp"ın burnunun bile kanamadan ve kendisinde hafif sıyrıklarla sağ çıktığına inanamayan dede Bülent Ümit Tüzeltürk, kazanın şokunu uzun süre atlatamadı. Vatandaşların yardımıyla kendisine gelmeye çalışan Tüzeltürk, kendisini topladıktan sonra torunu Sarp"ın yanı başında sapasağlam oturduğunu fark edince, “Çok şükür sana yarabbim” diyerek sevincini dile getirdi. Tüzeltürk, kendilerine yardım için koşan diğer sürücü ve vatandaşlara duyarlılıkları için teşekkür etti.
Kazanın ardından erken haber verilmesi nedeniyle birkaç dakika içerisinde olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekipleri; yaralı dede ve torunu Söke Devlet Hastanesi"ne ulaştırarak, gerekli tedavilerinin yapılmasını sağladı. Kazanın meydana geldiği bölgede güvenlik tedbirleri alan jandarma ve polis ekipleri, kazayı zamanında haber vererek yaralıların kurtulması ve olası zincirleme kazaların önüne geçilmiş olması nedeniyle diğer sürücüleri uyaran Kemal Bozok ve Hüseyin Dağan"a ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.